VIDEO: Rimac C_Two testiran u ekstremnim uslovima - BIGportal.ba
Auto-moto Test

VIDEO: Rimac C_Two testiran u ekstremnim uslovima

Višegodišnji projekat testiranja se bliži kraju

U novoj fazi testiranja Rimčevog bolida kako bi se postigao globalni aspekt homologacije na red je došao HVAC sistem. Kako bi bili sigurni da grejanje, hlađenje i klimatizacija besprekorno rade u ekstremnim uslovima, HVAC sistem vozila je podvrgnut temeljitim laboratorijskim ispitivanjima. U kontrolisanim uslovima odrađeni su testovi od uslova kanadske zime do ekstremnih vrućina Bliskog istoka, kažu u saopštenju iz kompanije.

Kako prenosi Index.hr, ispitivanja su sprovedena u klima-komori sposobnoj da generiše temperature od 48 do -28 stepeni. C_Two se pržio na suncu uz temperature vazduha od 40 stepeni sve dok se kabina nije ugrejala na 70 stepeni. Tada su počeli da rade kompresori u automobilu koji su uspeli da ohlade kabinu na 22 stepena. Pritom na nijednoj komponenti sistema nije zabeleženo pregrejavanje.

Druga krajnost je bila hlađenje automobila na -28 stepeni. Vrata automobila su ostavljena otvorenima sve dok tanak sloj leda nije prekrio vozilo. Uprkos povećanju gustine tečnosti u vozilu, pumpe su uspešno odradile posao i automobil je odleđen u okviru vremenskog ograničenja.

Nakon ovog testa pred C_Two je još nekoliko serija testiranja pre konačnog starta proizvodnje. Do potpunog razotkrivanja automobila deli nas nekoliko meseci, dok će proizvodnja startovati do kraja godine, obaveštavaju iz Rimac Automobila.

Izvor:Index.hr
Video: Rimac Automobili

Danas objavljeno

Xiaomi će praviti 30.000 automobila godišnje

Zeljka

Nova Kia Sportage u Francuskoj sa početnom cijenom od 30.000 evra

Zeljka

Peugeot 2008 na evropskom tronu

Zeljka

Ostavite komentar