VIDEO: Policija upala na ilegalnu trku i presrela 45 egzotičnih sportskih automobila - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

VIDEO: Policija upala na ilegalnu trku i presrela 45 egzotičnih sportskih automobila

Nakon dojave o pripremi još jedne ilegalne trke, policijske snage Hong Konga su organizovale akciju u kojoj su presrele većinu učesnika.

Kako piše Index.hr, rano ujutro u nedelju je uočena kolona egzotičnih automobila na jednoj gradskoj aveniji pa je policija odlučila da postavi blokade. U mrežu je uhvaćeno celo jato od 45 automobila.

South China Morning Post piše da je policija primila niz pritužbi lokalnih stanara, koji su se poslednjih nedelja žalili na “buku koja uveliko podseća na onu trkačkih automobila”. Trke su se najčešće odigravale vikendima u sitne sate, izjavio je lokalni gradski većnik.

Policija je u blokadi uhvatila niz Lamborghinija, Porschea i Ferrarija, ali i egzotiku kao što su Nissan GT-R ili Mercedes-AMG GT S. Lokalni mediji izveštavaju da su upravo Nissani navodno zaplenjeni zbog sumnje na ilegalne modifikacije. Policija je za devet vozila izdala naredbu vanrednog tehničkog pregleda.

Ilegalne trke u Hong Kongu su sve popularnije, pa je tako prošle godine zabeležen rast od 40%. Policija je objavila da su u prvih 11 meseci prošle godine detektovali 139 ilegalnih trka, dok je u celoj 2019. godini zabeleženo 99 nedozvoljenih trka.

Izvor:Index.hr
Foto: Screenshot YouTube

Danas objavljeno

Test električnog automobila: Mini Cooper SE

Vanja A

Neupadljivi Audi 80 ispod haube čuva izvjesnu „tajnu“

Vanja A

Rast brenda Hyundai zahvaljujući elektrifikaciji

Vanja A

Ostavite komentar