Video koji prikazuje „Armiju robota“ objavila kineska kompanija za robotiku - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Video koji prikazuje „Armiju robota“ objavila kineska kompanija za robotiku

Nadamo se da ste spremni dočekati svoje nadređene robote, jer izgleda da je taj dan konačno stigao. Srećom, ti roboti nisu u obliku terminatora, već u obliku slatkog malog psa. U virusnom video snimku koji je obišao Tviter, kineska kompanija za robotiku pod nazivom Unitree Robotik podelila je video snimak…

Nadamo se da ste spremni dočekati svoje nadređene robote, jer izgleda da je taj dan konačno stigao. Srećom, ti roboti nisu u obliku terminatora, već u obliku slatkog malog psa.

U virusnom video snimku koji je obišao Tviter, kineska kompanija za robotiku pod nazivom Unitree Robotik podelila je video snimak “vojske” crnih robotskih pasa koji se kreću složno. Podeljen sa pozadinskom temom Carskog marša iz Ratova zvezda , previše liči na početak carstva robota.

roboti, psi roboti, tehnologija

Svi izgledaju slično robotskom psu kompanije Boston Dinamics Spot, a sudeći po impresivnom sinhronizovanom pokretu, izgledaju sposobni za slične atletske podvige.

https://twitter.com/UnitreeRobotics/status/1369246093611913217?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1369246093611913217%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.alo.rs%2Frazbibriga%2Fzanimljivosti%2Fvideo-koji-prikazuje-armiju-robota-objavila-kineska-kompanija-za-robotiku%2F403356%2Fvest

Čini se da je Unitree Robotik kineski odgovor na Boston Dinamik, koji dizajnira i proizvodi mobilne, autonomne četvoronožne robote koji su sposobni da se nose sa preprekama i da se isprave nakon spoticanja.

Njihovi proizvodi su sve varijante sličnog dizajna sličnog psima, uključujući BenBen, Aliengo, Laikago i A1. Možda je njihov najupečatljiviji robot, BenBen , dizajniran imajući na umu kinesku Novu godinu, obojen poput i sposoban da se nasloni na zadnje noge. Nedavni video prikazuje mogućnosti A1, njihove najsvestranije platforme. A1 karakteriše stabilnost na neravnom terenu, višesmerne performanse i prilično izvrsna maksimalna brzina od 3,3 m / s (11,88 km / h).

Čini se da je kompanija srećna što je prihvatila njihovu tamnu stranu sa njihovom marketinškom kampanjom, ali Tviter je postao zabrinut zbog vojske robota. Mnogi odgovori su odmah ukazali na njihov potencijal za upotrebu u vojnim namenama.

„O ovim robotima moramo znati samo jedno: kako ih što brže uništiti“, napisao je jedan korisnik .

Unitree je ovo iskoristio u svom domenu, objavivši meme-video snimak svojih pasa robota BenBen-a koji izvode trikove, istovremeno izjavljujući da oni nisu “negativci”.

Nadamo se da ste spremni dočekati svoje nadređene robote, jer izgleda da je taj dan konačno stigao. Srećom, ti roboti nisu u obliku terminatora, već u obliku slatkog malog psa

Alo.rs

Danas objavljeno

Nekoliko prednosti odrastanja djece uz kućne ljubimce

Vanja A

Otac princeze Charlene progovorio o njenom zdravstvenom stanju

Vanja A

Tinejdžer tužio auto školu jer je pao na vozačkom ispitu!

Vanja A

Ostavite komentar