VIDEO: Koje autonomno vozilo pobjeđuje u trci Tesle i Waymoa? - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

VIDEO: Koje autonomno vozilo pobjeđuje u trci Tesle i Waymoa?

Nešto je uznemirujuće u pogledu na Waymovo (Google) vozilo, koje samo upravlja, okreće upravljač i kreće se u saobraćaju, a putnik sedi na zadnjim sedištima. Ali dobro, kažu da je to budućnost, a YouTube kanal Whole Mars Catalog je testirao dva vozila, Waymo, odnosno modifikovanu Chrysler Pacificu i Teslu Model S FSD Beta.

Kako piše Revija HAK, cilj je bio što pre doći od hotela u okolini američkog Finiksa do prodavnice mešovitom robom.

Tesla i tehnološki milijarder Elon Musk koriste posebne kamere i, pre svega, visoko razvijeni AI softver kako bi električni automobili mogli da kontrolišu potpuno nepoznatu okolinu i rute, dok konkurent bira drugačiji pristup. Googleov izdanak se oslanja na lidarsku tehnologiju sličnu radaru s laserskim senzorima, kao i precizno mapiranje ruta kojima će voziti njegova vozila.

Šta je pokazala trka? Waymovom vozilu je trebalo osam minuta, a Tesli s beta verzijom autonomne vožnje tek nešto više od pet minuta. Waymovo vozilo je nevoljko skretalo na raskrsnicama pa je ruta bila mnogo duža. U ovom trenutku ne možemo znati koje vozilo je bezbednije, a to je u ovoj fazi najvažnije.

Izvor:Revijahak.hr

Danas objavljeno

Borković ispisao istoriju

Vanja A

Svjetski rekord u vožnji u rikverc

Vanja A

Da li Banjaja može do titule?

Vanja A

Ostavite komentar