Video igra Blair Witch: Povratak vještice - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Video igra Blair Witch: Povratak vještice

Oni koji su imali prilike da vide trejler za novu Blair Witch video igru sigurno su sebi, a i drugima, postavili pitanje „Zašto sada?“

I pitanje je na mestu, budući da su prošle decenije od kada je film The Blair Witch Project bio u fokusu ljubitelja horora, te filmova uopšte, pa ako je ikada bio pravi trenutak za video igru na istu temu onda je to bilo krajem devedesetih godina prošlog veka.

Ipak, za autorku igre Barbara Kciuk i developere iz studija Bloober Team 2019. je savršena godina za gejming vešticu iz Blera, koja se vraća da bi sa obožavaocima proslavila 20 godina od prikazivanja filma. Kada se pojavio, film je zauvek promenio poimanje horora, budući da se zdravim razumom gledalaca igrao drugačije od svojih savremenika, te ih stavljao da se osećaju ranjivo i izgubljeno. Postoji mnogo načina da igrač uplaši tokom igre, ali je svest da opasnost stalno vreba najsavršenija podloga za konstantni osećaj straha.

Film o veštici iz Blera prikazan je kao snimak koji je pronađen nakon smrti svih onih koji su se našli u njenoj blizini, što je poslužilo da se premosti jaz između gledalaca i junaka filma, a u igri je to od početka drugačije, budući da je igrač automatski i glavni junak koji kontroliše kretanje, a donekle i tok igre.

Igra, kako tvrde oni koji su je testirali, uspešno eksploatiše neke od najboljih momenta iz filma – lutanje po šumi, pogled kroz kameru, napuštenu kuću, a zanimljivo je kako su elementi izmenjeni da bi se uklopili u format video igre. Naime, igrač dobija ulogu Ellisa, kojeg prati pas Bullet – koji je zadužen za detektovanje promena u okruženju, te signaliziranje da je monstrum, u ovom slučaju veštice, u blizini, a prisustvo pomoćnika je ujedno i osnovna razlika u odnosu na film.

Blair Witch igra bi trebalo da se pojavi do kraja avgusta, što će ljubitelje filma još jednom uvesti u mračnu šumu iz koje, ovoga puta, ima izlaska.

Izvor: Paste

Danas objavljeno

Legendarni Nokia 6310 telefon se vratio, 20 godina nakon originalnog izdanja

Vanja A

Motorolin roadmap otkriva kada dolazi sledeći Moto pametni sat

Zeljka

Apple objavio iOS 15.1 sa novim funkcijama

Zeljka

Ostavite komentar