Viber protiv dezinformacija: Zablude, savjeti i kvizovi o koronavirusu - BIGportal.ba
Nauka i IT Tehnologija

Viber protiv dezinformacija: Zablude, savjeti i kvizovi o koronavirusu

Rakuten Viber danas su objavili pokretanje partnerstva radi borbe protiv dezinformacija u vezi sa koronavirusom putem svetski dostupnog čet bota.

Namena ovog čet bota je da pruži značajan doprinos u sprečavanju širenja lažnih vesti i netačnih informacije u vezi sa virusom.

Kako bi bila pružena pomoć onima koji traže precizne i jasne zdravstvene informacije, čet bot će biti dostupan na engleskom, arapskom, ruskom i uskoro na još 20 jezika. Čet bot se najviše bavi često postavljanim pitanjima i prenošenjem najaktuelnijih informacija vezanih za pandemiju.

Rubrika “Najnovije vesti” sadržaće trenutno dopunjene aktuelne informacije, preuzete direktno sa internet stranice Svetske zdravstvene organizacije, piše u saopštenju.

Ostale rubrike će nositi naslove “Zaštite se”, “Kako pravilno koristiti masku”, “Preporuke za putnike”, uz koje će interaktivni kviz “Zablude” testirati koliko zaista poznajete koronavirus.

Dugme “Doniraj sada” će omogućiti korisnicima da podrže borbu SZO protiv pandemije putem donacija za Fond za solidarno delovanje COVID-19.

Čet bot će biti dostupan i putem ovog linka.

Danas objavljeno

RedMagic gaming telefon sa 18 GB RAM-a

V.R.

Tianwen-1: Kina objavila nove fotografije Marsa

V.R.

Nvidia RTX 3080 Ti GPU će imati 12GB GDDR6X memorije i ograničenje za rudarenje kriptovaluta

V.R.

Ostavite komentar