Viber ima novu opciju - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Viber ima novu opciju

Popularna aplikacija za razmjenu poruka Viber uvela je nova poboljšanja namijenjena predavačima, roditeljima i učenicima, kojima bi trebalo da budu od pomoći tokom nove školske godine.

Ta japanska platforma za komunikaciju predstavila je mogućnost pravljenja kviza unutar anketa u grupnim četovima i zajednicama, kako bi na taj način olakšala predavačima da provjere koliko njihovi učenici prate i razumiju gradivo.

Da bi se napravio kviz u anketama potrebno je:

  • Odabrati zajednicu ili grupni čet i kliknuti na ikonicu za ankete pri dnu ekrana,
  • U prozoru koji iskoči – odobriti režim kviza i napisati pitanja, ponuđene odgovore, kao i, ukoliko je potrebno – kratko objašnjenje zašto je jedan od tih odgovora tačan,
  • Odabrati tačan odgovor i kliknuti na dugme “Napravi”
  • Nakon što je kviz objavljen, bilo da je u zajednici ili u grupnom četu, članovi mogu da vide koje odgovore su birali ostali učesnici, ali će vidjeti koji je tačan odgovor tek nakon što su i sami glasali – kao i objašnjenje zbog čega je dati odgovor tačan.

Pojedinačni odgovori učesnika na kviz pitanja unutar zajednica biće skriveni, čak i od onog ko je napravio kviz. Vidljivi će biti samo procijenti odgovora za svako pitanje, dok će u grupnim četovima moći da vide i pojedinačno kako je ko odgovorio.

Ovaj vid kviz pitanja može biti veoma koristan svima koji žele da provjere znanje/razumijevanje ili mišljenje članova zajednice, ili jednostavno da naprave zanimljive kvizove na razne teme.

(Telegraf.rs)

Danas objavljeno

Samsung završava proizvodnju Galaxy Note20, bez planova za model za 2022.

Vanja A

Dosadio vam je Google? Pretražujte preko ovih alternativa

Vanja A

Spotify testira video feed nalik TikTok-u kako bi vam pomogao da otkrijete novu muziku

Vanja A

Ostavite komentar