"VEZIVANI ZA DRVO, UDARANI KUNDACIMA, MAZANI KEČAPOM I MAJONEZOM" Hrvatski MUP odbacio navode o mučenju migranata - BIGportal.ba
Region Vijesti

“VEZIVANI ZA DRVO, UDARANI KUNDACIMA, MAZANI KEČAPOM I MAJONEZOM” Hrvatski MUP odbacio navode o mučenju migranata

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske odbacilo je večeras navode iz izveštaja Amnesti internešenala, koji je hrvatsku policiju otužio da muči migrante.

U saopštenju ministarstva se navodi da se “i sada bez dokaza za povređivanje migranata optužuje hrvatska policija”.

“Ovog puta se navodno policijsko postupanje dogodilo krajem maja na području Plitvičkih jezera i tom su prilikom ti nezakoniti avganistanski i pakistanski migranti bili vezani za stabla, zlostavljani nožem, pucanjem u nebo i u tlo, tučeni kundacima i na kraju namazani majonezom, kečapom i šećerom po kosi. Odbijamo pomisao da bi hrvatski policajac napravio takvo nešto niti da ima motiv za to”, stoji u saopštenju.

Dodaje se da osobe koje se u svakodnevnom radu susreću s migrantskom populacijom dobro poznaju obrazac međusobnog obračunavanja među migrantskom populacijom, posebno između državljana Avganistana i Pakistana.

“Međutim, uprkos svemu gore iznesenom sve javno iznete optužbe potrebno je proveriti pa će tako biti i u ovom slučaju”, poručuju iz hrvatskog ministarstva.

Tanjug

Danas objavljeno

Tramp pozvao na ukidanje američkog Ustava

M.

Prijedor: Iz napuštenog bunara izvučeno tijelo starije ženske osobe

M.

Danas Vavedenje Presvete Bogorodice

M.

Ostavite komentar