Vesprem novi šampion SEHA Gasprom lige! - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

Vesprem novi šampion SEHA Gasprom lige!

Došao je kraj dominacije Vardara u regionalnom takmičenju – nakon tri uzastopne titule crveno-crnih, novi šampion je mađarski Vesprem, koji nije dozvolio neizvesnost u finalu – 35:27 (15:12). Učesnik fajnal-fora EHF Lige šampiona je osvojio treću titulu prvaka SEHA Gasprom lige, prvu od 2016.

Koliko zbog nedostatka navijača na tribinama SC Višnjik u Zadru, toliko i zbog dominantog nastupa Vesprema, nije bilo naboja i neizvesnosti specifičnih za finalne utakmice fajnal-fora. Vardar je imao svoje minute u završnici prvog poluvremena, uspeo da se sa -6 vrati na -3, ali je to bio večerašnji maksimum izabranika Stevčeta Alušovskog.

VARDAR: Ristovski 7 odb, Kantagrel – Valčak 4, Jagurinovski 1, Dimitrioski 1, Georgievski 2, Disinger 2, Jotić 4, Kalaraš 6, Gadža, Čupić 3, Talaski, Dibirov 1, Vujin 3, Vekić, Miševski

VESPREM: Korales 14 odb, Cupara – Manaskov 4, Omar 3, Fereira 4, Tonesen, Nilson 4, Ligetvari, Marguč 1, Štrlek 3, Blagotinšek, Šiškarjev 1, Nenadić 5, Makeda 3, Lekai 4, Borozan 3

Dva odbranjena zicera Koralesa sa pivota osnovni su razlog ranog vođstva Vesprema od 3:0. Alušovski se odlučio da od početka igra sa sedmoricom u napadu (dva pivotmena), i imao je sreće što se njegov tim nije našao u većem zaostatku u uvodnim minutima, pošto su igrači Vesprema nekoliko puta promašili potpuno prazan gol sa svoje polovine. Lekai nije propustio tu priliku, povisio je na 5:1 i naterao trenera Vardara na rani tajm-aut pri rezultatu 5:1. 

To je dalo rezultata, ali samo za trenutak. Makedonski tim je smanjio na minus dva, ali je ulazak Petra Nenadić ekspresno napravio još veću razliku na terenu, i odveo Vesprem na novi maksimum – 13:7 u 21. minutu. Još jednom je Alušovski uspeo da zaustavi kola koja su krenula nizbrdo. Vardar je uspostavio ravnotežu i malo po malo smanjivao prednost rivala, i uspeo da na odmor ode „samo“ sa minus tri, uprkos samo jednoj odbrani golmana u prvih 30 minuta.

Razbranio se Borko početkom nastavka, vezao pet odbranjenih zicera do 40. minuta, ali se ispostavilo da je po Vardar bilo bolje dok je bio nezapažen. Njegovi saigrači nisu valorizavoli njegov učinak, naprotiv, Vesprem je u drugoj trećini drugog poluvremena još više dodao gas i rešio pitanje pobednika – 28:19 u 48. minutu, pa je ovogodišnje finale prošlo bez naročite drame.

Balkan handball

Foto: Jožo Čabraja

Danas objavljeno

“Novak mora da prelomi, ne mogu da zamislim da ne želi da dođe”

Zeljka

Zvezda podebljala rekord u UEFA – mogu li da se otvore putevi do elite?

Zeljka

Mari: Tenis je posao u kom se gleda samo rezultat

Zeljka

Ostavite komentar