Veselji: Novo Brdo "dragulj naše kulturne baštine" - BIGportal.ba
Region Uncategorized Vijesti

Veselji: Novo Brdo “dragulj naše kulturne baštine”

Predsjednik skupštine privremenih prištinskih institucija Kadri Veselji izjavio je da je “ponosan” zbog zastave Kosova koja je ponovo postavljena na zidinama srpskog srednjovekovnog grada Novo Brdo, kao i na policiju i druge institucije koje se, kako je rekao, “brinu o kosovskim dragocjenim spomenicima”.

“Ponosan sam na veličanstvenu tvrđavu Novo Brdo, ovaj dragulj naše kulturne baštine i drevno naselje koje je vijekovima služilo kao raskrsnica civilizacija. Još sam ponosniji na prelijepu kosovsku zastavu, koja ponosno maše svojim kulama, kao i policiju i druge državne institucije koje se brinu o kosovskim dragocjenim spomenicima”, napisao je Veselji u svojoj provokativnoj poruci na Facebook.

“Srbija uzalud pokušava da asimilira našu kulturu i nasljeđe”, poručio je Verselji.

On je uz svoju objavu na Facebooku priložio i fotografije s pripadnicima policije Kosova u podnožju tvrđave, kao i snimke na kojima je vidljiva zastava Kosova na srednjovekovnom srskom spomeniku.

“Kao budući premijer neću dozvoliti da bilo koje od ovih drevnih kosovskih bogatstava bude politicki instrumentalizovano ili pogođeno. Vratićemo nekadašnju slavu Novom Brdu, ne samo što ćemo ga učiniti međunarodnom kulturnom turističkom atrakcijom već i obnoviti stari rudnik”, dodao je Veselji.

Krenar me kalanë e lavdishme të Novobërdës, këtë perlë të trashëgimisë sonë kulturore dhe këtë vendbanim antik që ndër…

Posted by Kadri Veseli on Saturday, August 17, 2019

Danas objavljeno

Uhapšeni pokušao da ubistvo Đokića smjesti sinovima

M.

Nevrijeme širom Evrope, četvoro stradalo u Poljskoj

M.

Protest u Rimu koji je rasplakao i oduševio prisutne

M.

Ostavite komentar