26. Septembra 2020.

Verdasko: Frustriran sam zbog organizatora RG

Big Portal

Naime, on je testiran pozitivno na Covid-19 i zbog toga neće moći da nastupi na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Pokušao je da objasni detaljno celu situaciju, ali su organizatori već doneli odluku.

“Apsolutno sam frustriran. Želim da izrazim razočaranje, frustraciju i bes prema organizatorima Rolan Garosa, koji su mi oduzeli pravo da se takmičim na važnom turniru iako mi nisu pružili priliku da ponovim test i rezultat koji sam dobio i za koji sam ubeđen da je pogrešan“, rekao je Verdasko.

Zatim je detaljno govorio o svom slučaju.

“U avgustu sam asimptomatski zaradio koronavirus. Sledio sam protokol na mestu i ostao u karantinu pre nego što sam nastavio sa rutinom. Od tada sam sproveo brojne testove, svi negativni, uključujući i testove na Masters 1000 u Rimu”, priča levoruki teniser i nastavlja:

“Kada sam u utorak stigao u Pariz, svi članovi mog tima bili su negativni, osim mene. Objasnio sam svoju istoriju i situaciju kako bih zatražio ponovno testiranje, posebno s obzirom na slične slučajeve kod drugih igrača. Organizacija Rolan Garosa odbila mi je da dozvolim da prođem još jedan test, uprkos svim ovim okolnostima i činjenici da je ostalo dovoljno dana za dalja ispitivanja pre početka takmičenja i žreba. Od tada sam samostalno obavio tri testa u različitim centrima i svi rezultati su u petak pokazali da sam negativan”, jasan je Verdasko.

Španac će tako ostati bez učešća na 68. vezanom Grend slemu, tačnije, neće ga biti na jednom od najvećih turnira posle 17 godina.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare