Veoma je važno da imamo bliske odnose sa Srbijom - BIGportal.ba
Region Vijesti

Veoma je važno da imamo bliske odnose sa Srbijom

Veoma je važno da predstavnik međunarodne zajednice ima bliske odnose sa Srbijom, jednom od najvažnijih zemalja u regionu, izjavio je Kristijan Šmit.

Komentarišuci javne nastupe člana predsedništva BiH Milorada Dodika, visoki predstavnik u Bosne i Hercegovine Kristijan Šmit je rekao da nema problem ni sa kim u Republici Srpskoj, kao i da smatra kako ljudi u RS prihvataju dijalog.

“Veoma je važno da tri konstitutivna naroda dele vrednosti koje podržavamo”, istakao je Šmit.

Osvrnuvši se na svoju ulogu, Šmit je rekao da je veoma jasno da u Bosni i Hercegovini mora postojati dijaloig o problemima sa kojima se suočava, a da je njegova uloga da pruži pomoću kada stvari postanu tako komplikovane da je potrebno da se uključi međunarodna zajednica.

Govoreći o zakonskim rešenjima koji se tiču zabrane poricanja genocida u Srebrenici, on se osvrnuo na svoje poreklo i nemački narod, istakavši da ni jedan čovek ne bi trebalo da se oseća krivim zbog zakona.

“Ponekad se stvari menjaju kada se dese određeni izazovi. Treba biti strpljiv i raditi na promenama. Krenimo ka tome”, rekao je Šmit.

Prema njegovim rečima, tri konstitutivna naroda treba udruženim snagama da rade na vrednostima koje dele, ali i demokratskim principima sa druge strane.

Šmit je zaključio da promena granica koje bi se crtale prema etničkim grupama nije moguća, te da teritorija BIH nije upitna.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Vučić nakon saznanja o pripremi atentata iznio moguće razloge: “Nije prazna priča”

M.

Širom Crne Gore protesti

M.

Đoković može na Rolan Garos bez vakcine

M.

Ostavite komentar