Venecuela: Na ulicama ponovo Gvaidove i Madurove pristalice - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Venecuela: Na ulicama ponovo Gvaidove i Madurove pristalice

Na ulicama Venecuele danas se ponovo okupljaju građani, kako pristalice aktuelnog predsednika Nikolasa Madura, tako i oni koji podržavaju opozicionog lidera Huana Gvaida.

Kako prenosi CNN, u Karakasu se okupilo nekoliko hiljada Gvaidovih pristalica, dok su na ulicama i Madurove pristalice koje slave 1. maj.

Dan nakon sukoba na ulicama Karakasa, Gvaido je ponovo pozvao sljedbenike da i danas izađu na ulice kako bi se završila, kako je rekao, “posljednja faza” svrgavanja predsjednika Nikolasa Madura.

Pristalice opozicije okupile su se na trgu Atamira, a za sada nema naznaka da će se pomjeriti odatle, javlja reporter CNN, dodajući da dio Gvaidovih pristalica priprema Molotovljeve koktele.

Sa druge strane, Maduro je povodom 1. maja, Praznika rada, uputio čestitku uz poruku da će radnička klasa širom zemlje proslaviti svoj dan, ali i braniti tekovine uz veliki marš sa kojeg će reći “ne” državnom udaru i američkom miješanju.

Lider socijalista Diosdado Kabeljo rekao je na skupu da vojska Venecuele ostaje lojalna Nikolasu Maduru uprkos pozivima na pobunu, prenos AP.

On je rekao da opozicioni lideri “hodaju kao zombiji” pošto nisu uspjeli da izazovu opštu pobunu na koju je pozvao Gvaido.

Danas objavljeno

U Institutu za javno zdravstvo vakcinacija trećom dozom

M.

Makedonija: VMRO-DPMNE proglasila pobedu u 18 opština

M.

Srpska lista proglasila pobjedu svih deset opština sa srpskom većinom

M.

Ostavite komentar