Venecija je šampion Italije! - BIGportal.ba
Košarka Sport

Venecija je šampion Italije!

Košarkaši Venecije postali su šampioni Italije nakon pobjede nad Dinamo Sasarijem rezultatom 87:61 u sedmoj utakmici finala Serije A.

Košarkaši Venecije postali su šampioni Italije nakon pobjede nad Dinamo Sasarijem rezultatom 87:61 u sedmoj utakmici finala Serije A.

Finale italijanskog Palakanestra gotovo je posle sedam viteških utakmice koje su odigrali košarkaši Venecije i Sasarija i izabranici Valtera di Rafaelea osvojili su šampionsku titulu.

Palasport Talierćo, dom košarkaša Venecije, bio poptuno pun i pravi pakao dočekao je Dinamo Sasari. Od samog starta je bilo kristalno jasno da Umana Rejer Venecija želi šampionsku titulu i svojom igrom su to i dokazali.

Pre svega zahvaljujući Markizu Hejnsu Venecija otvara meč sa 7:2, ali Tajus Megi i Džek Kuli uspeju da vrate neizvesnost u meč u prvom kvartalu, pa izabranici Valtera di Rafaelea dolaze na prvu veću pauzu idu sa prednošću 16:12.

Sve je apsolutno ključalo u drugoj deonici, a domaćin je uspeo da se lepo odlepi krajem ovog perioda, kada su sudije priznale jednu trojku, kada je evidentno bilo da je vreme prethodno isteklo. Pobunio se i trener Sasarija, Đanmarko Poceko, ali njegovi protesti nisu previše urodili plodom.

Startom treće četvrtine Mikel Bramos igra simultanku i tada je faktički slomio gostujući sastav. Do kraja ovog desetominutnog perioda, ekipa Umana Rejer Venecije je uspela da ubaci čak 30 poena, pa je bilo kristalno jasno ko je novi šampion Italije.

Poslednja četvrtina se igrala “čisto radi reda”, pa je ekipa Venecije ponovila uspeh iz 2017. godine, kada su savladali Trento, pa su sada protiv Sasarija osvojili četvrtu šampionsku titulu u svojoj istoriji.

Najefikasniji pojedinci u ovoj sedmoj utakmici finala, bili su već pomenuti Mikel Bramos i Markiz Hejns sa 22 odnosno 21 poenom, dok je Ostin Dej ubacio 13, a na drugoj strani, Rašon Tomas je bio predvodnik sa 16 poena i ispratili su ga Tajus Megi, Džek Kuli i Džejmi Smit sa po 9 postignutih poena.

Danas objavljeno

Zvezda predstavila novi dres: “Nebo se otvorilo”

Zeljka

Junak Hrvatske u čudu: Bio sam iznenađen promjenom u timu Srbije

Zeljka

Ivanišević u euforiji zbog Hrvata – odgovorili mu Novakovi navijači

Zeljka

Ostavite komentar