Veljku Belivuku i pripadnicima njegove grupe određen pritvor do 30 dana - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Veljku Belivuku i pripadnicima njegove grupe određen pritvor do 30 dana

Specijalni sud odredio je pritvor do 30 dana Veljku Belivuku i pripadnicima njegove grupe, koji se sumnjiče za niz teških krivičnih dela.

Pritvor im je određen iz svih zakonskih razloga – zbog opasnosti od bekstva, bojazni da će uticati na svedoke i sakriti ili uništiti dokaze, ponoviti krivična dela u kratkom roku, kao i zbog uznemirenja javnosti i visine zaprećene kazne za krivična dela za koja se terete, saopštio je sud.

Veljku Belivuku i pripadnicima njegove grupe određen pritvor do 30 dana
Veljku Belivuku i pripadnicima njegove grupe određen pritvor do 30 dana
Odluku o pritvoru doneo je sudija za prethodni postupak, a na nju osumnjičeni i njihovi advokati imaju pravo da ulože žalbu krivičnom vanpretresnom veću suda u roku od tri dana.

Belivuk i članovi njegove grupe noćas su saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal koje će sprovesti istragu protiv njih zbog niza teških krivičnih dela za koja se terete.

Prema pisanju nekih medija, Belivuk i ostali mahom su se branili ćutanjem, uz negiranje krivičnih dela.

Oni se sumnjiče da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo i otmica.

Pored Belivuka pritvor je određen i Marku Miljkoviću, D. T., N. J., V. D., V. G., S. S., B. K., M. B., M. B., A. V., N. L., N. S., M. T., F. I., N. F., Ž. K., S. L., N. B. i V. G.

Među uhapšenima i Belivukova supruga, koja je navodno u drugom stanju.

Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija na tridesetak lokacija, koje su koristili osumnjičeni, pronađeni su predmeti i tragovi izvršenih krivičnih dela, saopštio je MUP.

Prema pisanju medija juče su izvršeni pretresi na još nekim lokacijama i uhapšene su još tri osobe u Pančevu, koje se povezuju sa ovom grupom.

Danas objavljeno

30.000 vojnika u pripravnosti

Vanja A

Traže uvođenje VANREDNE SITUACIJE: Veliki broj građana na ulicama zbog ubistva 2 žene (VIDEO, FOTO)

Vanja A

Sud BiH: Mahmuljin je osuđen kao državljanin BiH, tražićemo izručenje

Vanja A

Ostavite komentar