17. Decembra 2022.

“Veliko srce Siniše Mihajlovića ne poznaje granice”

Big Portal

Mihajlović se dugo borio sa leukemijom, dva puta je savladao, ali ne i treći put.

“Tuga božija, posle svega. Izgubili su fudbal, čovečanstvo. Humanistu, u prvom redu, čoveka velikog srca, dobričinu, ljudinu! Pamtićemo Sinišu, velikana za sva vremena“, rekao je Savićević za “Sportklub”.

Mihajlović se poslednji put pojavio na promociji knjige Zdeneka Zemana, a Savićević se nadao da je to znak poboljšanja njegovog zdravstvenog stanja.

“Nismo se čuli, ali sam znao sve. Verovao sam, ovih dana, kad se pojavio na promociji Zemanove knjige da će uspeti. Nekako nas je ubedio da je jači i od opake nemani, da ima snage u njemu za završni udarac. U dubini duše, nadao sam se: ‘Preživeće Miha i ovo‘“. Pun života, energije, dobrote, zaslužio je pobedu u još jednoj neravnopravnoj borbi sa neprijateljem. Ali…“

Samo reči hvale ima za nekadašnjeg saigrača.

“Uvek pomislim na prvi čin bitke sa život. Uspeo je da se vrati na klupu, žarom pobednika, oduševi čovečanstvo! E, to je bio Siniša – pravedni dobričina, nije dao na sebe! Aždaja se vratila, nije mu dala mira. A, opet naša nada, ma koliko bila opora, tinjala je do poslednjeg dana. Kao da ni sada nije ugasila“, dodaje Savićević.

Podsetio se i događaja od pre osam godina.

“Ugostio je grupu trenera iz Crne Gore 2014. u Sampdoriji. Posvetio nam je čitave dane, objašnjavao pripremu treninga, otvorio klupska vrata, odgovarao na pitanja posle završenog posla. Uvažio je kolege, oduševio svakog od nas… Doček u Đenovi i celokupan utisak potvrdili su ono što sam i znao – da humanizam, dobrota i veliko srce Siniše Mihajlovića ne poznaju granice. Tužan i ponosan na naše prijateljstvo, opraštam se od velikog Mihe! Ljudine i svetske veličine“, zaključio je Savićević.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare