Veliko odlikovanje za Helen Miren sledeće godine - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Veliko odlikovanje za Helen Miren sledeće godine

Glumici Helen Miren sledeće godine biće uručena nagrada za životno delo, saopštili su iz organizacije “Screen Actors Guilda”.

Helen je do sada u karijeri dugoj skoro pola decenije na filmu, televiziji i u pozorištu, odigrala više od 70 uloga u rasponu od kraljice Elizabete do ubice tajne službe.

“Dama Helen Miren jednostavno je brilijantna, ona je sjajan talent”, rekla je glumica Fran Drešer, predsednica sindikata holivudskih glumaca SAG-AFTRA.

“Za sve kolege i koleginice glumce je postavila lestvicu vrlo visoko i svakom novom ulogom uspeva da nadmaši i sopstvena izvanredna ostvarenja”, dodala je Drešer.

Miren će nagradu struke za životno delo dodati prethodno osvojenim nagradama, među kojima su jedan Okar, četiri Emija, pet nagrada SAG, nagrada Tony i dva Zlatna globusa. Miren je rekla da joj je čast da dobije nagradu SAG-a, koja će joj biti uručena na svečanosti u Los Anđelesu 27. februara.

“Ova nagrada za mene je posebno značajna jer me oduvek inspirisala američka filmska škola, od koje sam puno naučila”, rekla je Miren.

Među dobitnicima SAG-a za životno delo su i Robert De Niro, Alan Alda, Karol Burnet, Lili Tomlin i brojni drugi,.

Danas objavljeno

Forbs: Ilon Mask više nije najbogatiji čovek na svijetu

Vanja A

Supruga Aleka Baldvina prvi put progovorila o tragediji koja je njenu porodicu zavila u crno

Vanja A

Takmičar u njemačkom kvizu “Ko želi biti milioner?” dobio pitanje o BiH, trebala mu je pomoć

Vanja A

Ostavite komentar