Veliki projekat zamjene rasvjete - 4.000 LED svjetiljki širom Banjaluke - BIGportal.ba
Banja Luka

Veliki projekat zamjene rasvjete – 4.000 LED svjetiljki širom Banjaluke

Na području Lazareva postavljena je savremena LED rasvjeta, u okviru projekta modernizacije gradskog sistema rasvjete kojim je ove godine obuhvaćena 81 ulica na području grada.

Veliki projekat zamjene postojeće gradske rasvjete LED svjetiljkama od prošle godine grad sprovodi u saradnji s UNDP-om, u cilju smanjenja potrošnje električne energije kroz energetsku efikasnost.

Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove, ističe da je do sada postavljeno oko 4.000 LED svjetiljki različitih snaga.

“Poredeći račune za utrošak električne energije pokazalo se da je ušteda oko 65 odsto u odnosu na klasičnu rasvjetu”, naglasio je Bilčar.

U okviru ovogodišnjeg projekta biće zamijenjene svjetiljke u 81 ulici, i to u dijelovima naselja Centar, Borik, Nova varoš, Paprikovac, Kočićev vijenac, Obilićevo, Lazarevo I i II.

Mišo Kovačević, odbornik u Skupštini grada, rekao je da je nova rasvjeta u Lazarevu već postavljena i da je pored uštede i mnogo efikasnija.

“To je još jedan projekat na području Lazareva koji ima za cilj stvaranje boljih uslova življenja u našem naselju”, kaže Kovačević.

NN

Danas objavljeno

Planirana isključenja el.enegije za 02.12.2021.godine

Vanja A

Praznici “kucaju na vrata”: Gospodska u Banjaluci poprima čaroban novogodišnji izgled

M.

Savremeni radar lovi brze vozače na području Banjaluke

M.

Ostavite komentar