Veliki požar u rafineriji nafte kod Los Anđelesa - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Veliki požar u rafineriji nafte kod Los Anđelesa

Vatrogasna brigada okruga Los Angeles reagovala je na veliki požar u rafineriji nafte koji je privremeno prekinuo saobraćaj na autoputu u utorak naveče u gradu Carsonu.

KTLA-TV javila je da se ogromni plamenovi vidje u rafineriji Marathon Petroleum korporacije, smještenoj 21 kilometar južno od centra Los Angelesa.

Vatrogasna brigada okruga Los Angeles saopštila je da je vatra izbila u 22,50 sati po lokalnom vremenu. Eksplozija je odjeknula prije nego što se vatra proširila na toranj za hlađenje u rafineriji.

Osoblje rafinerije držalo je plamen pod kontrolom kroz „fiksne terenske monitore“ istovremeno održavajući ravnotežu sistema, saopštili su vatrogasni zvaničnici. Vlasti su osigurale teren oko rafinerije i nisu navele potrebu evakuisanja mještana, saopštili su zvaničnici.

Marathon je najveća rafinerija na američkoj zapadnoj obali s kapacitetom prerade 363.000 barela sirove nafte dnevno, navodi se na website-u kompanije. Rafinerija proizvodi benzin i dizel gorivo, kao i ostale naftne derivate.

Vlasti nisu mogle odmah potvrditi šta je izazvalo požar. Do sada nije javljeno o povrijeđenima, prenosi Associated Pres.

(Agencije)

Danas objavljeno

“Ne” zahtjevu Prištine

Vanja A

Tojagić: Ispravićemo i dopuniti optužnicu protiv Zeljkovića

M.

Akcija SIPA na području Tuzlanskog kantona; Pretresi na 14 lokacija

M.

Ostavite komentar