Veliki požar u Njujorku; gorjela bolnica, dvoje povrijeđenih - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Veliki požar u Njujorku; gorjela bolnica, dvoje povrijeđenih

Najmanje dve osobe su povređene u velikom požaru koji je izbio u bolnici “Sent Džon” u Kvinsu u Njujorku. U gašenju učestvuje oko 100 hitnih službi.

Vatrogasne ekipe hitno su došle u bolnicu u četvrti Kvins far rokevej oko 17 sati, rekao je portparol vatrogasnog odeljenja lokalnim medijima, napominjući da je oko 100 hitnih službi odgovorilo na prijavu o požaru.

“Njujork tajms” je izvestio, pozivajući se na vatrogasne zvaničnike, da su dve osobe zadobile lakše povrede u incidentu, prenosi RT. Snimci koji kruže internetom prikazuju ogroman gusti crni dim koji kulja sa krova bolnice dok plamen izbija i sa prozora na spratu.

Nakon otprilike sat vremena požar je lokalizovan. Strah je izazvao paniku i zgrada je delimično evakuisana, uključujući bolničku službu Hitne pomoc´i. Očekuje se da će nekoliko pacijenata koji su bili u Hitnoj pomoc´i u trenutku izbijanja požara biti prevezeni u druge bolnice na nastavak lečenja, izvestili su lokalni mediji pozivajući se na izvor iz gradske Hitne službe.

Bolnica “Sent Džon” osnovana 1905. godine ima kapacitet od 257 kreveta i jedina je bolnica koja pruža usluge hitne pomoc´i u gusto naseljenom poluostrvu Rokavej i drugim naseljima u njujorškoj četvrti.

Danas objavljeno

“Crni” ili “istorijski” dan? Referendum prelomio – dok drugi i dalje raspravljaju, oni su odlučno rekli “Da”

M.

Talibanska vjerska policija odlučila: Još jedna zabrana stupa na snagu

M.

SPD i CDU/CSU vode tjesnu borbu za prvo mjesto

M.

Ostavite komentar