VELIKI POŽAR U HRVATSKOJ: Gori postrojenje Zagrebpetrola, vjeruje se da je POŽAR PODMETNUT - BIGportal.ba
Region Vijesti

VELIKI POŽAR U HRVATSKOJ: Gori postrojenje Zagrebpetrola, vjeruje se da je POŽAR PODMETNUT

U postrojenju Zagrebpetrola u Grubišnom polju kod Virovitice je izbio požar. U javnoj vatrogasnoj stanici Grubišno Polje potvrdili su da je na tom mjestu došlo do požara. Na terenu su brojne vatrogasne ekipe. Prema pisanju Index.hr u požaru niko nije povrijeđen, rekao je komandir Vatogasne jedinice Bjelovarsko-bilogorske županije Željko Mesec….

U postrojenju Zagrebpetrola u Grubišnom polju kod Virovitice je izbio požar.
U javnoj vatrogasnoj stanici Grubišno Polje potvrdili su da je na tom mjestu došlo do požara. Na terenu su brojne vatrogasne ekipe.

Prema pisanju Index.hr u požaru niko nije povrijeđen, rekao je komandir Vatogasne jedinice Bjelovarsko-bilogorske županije Željko Mesec.

Na terenu su, kazao je, vatrogasne jedinice iz Grubišnog Polja, Daruvara, Bjelovara, Garešnice, ukupno 12 vozila i 35 vatrogasaca.

Dim se vidi s udaljenosti od 30 kilometara, a u vazduhu se osjeti jak miris izgorene nafte.
Davor Prohaska, direktor Zagrebpetrola za Jutarnji list je kazao kako je uvjeren da je požar podmetnut.

– U halu se nije moglo ući, ali vjerujem da je piroman ušao u skladište sa stražnje strane, gdje je šuma. Imam videonadzor i 24-satnu čuvarsku službu iz Bjelovara. Čuvar svakih 20 minuta do pola sata obilazi postrojenje. Od 2002. godine kad je izgrađeno pa do danas nismo imali nikakvih problema. Čuvar je odmah zvao vatrogasce, sve je digao na noge. Fotografije koje vidim po medijima izgledaju strašno. Izgorjelo je nekih 10 spremnika s motornim uljem, čijom preradom se bavimo, i jako puno plastike – rekao je Prohaska.

Na upit je li ikad primao prijetnje i upozorenja bilo kakve vrste, Prohaska kaže da nije.

U postrojenju Zagrebpetrola se inače čiste benzinske pumpe te se odlaže i obrađuje staro ulje. Uzrok požara će biti utvrđen nakon uviđaja.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

PRONAĐENO TIJELO U BIJELJINI Dvije osobe pod nadzorom policije, u toku pretresi

Vanja A

Najteži slučaj pedofilije u istoriji BiH

Vanja A

“Velika Rusija se ponovo rađa”

Vanja A

Ostavite komentar