Veliki požar kod Trebinja, vatra blizu kuća - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Veliki požar kod Trebinja, vatra blizu kuća

U trebinjskom naselju Banjevci, na izlazu iz grada prema Nikšiću, u popodnevnim časovima izbio je veliki požar, a zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca i pripadnika Civilne zaštite, odbranjeni su stambeni objekti.

Sve se dešavalo velikom brzinom, vatra se širila iznad kuća, a gorjelo je nisko rastinje i trava. Mještani Banjevaca kažu da su, na sreću, vatrogasci na vrijeme stigli i zaustavili vatru u blizini domaćinstava.

„Požar je brzo izbio. Došlo je blizu kuća, sve bi izgorjelo da vatrogasci nisu došli na vrijeme“, priča mještanin Banjevaca Simo Vučur.

Na terenu je bio veliki broj vatrogasaca, a pomoć su pružili i pripadnici JU “Ekologije i bezbjednosti”. Vatra je gorjela u tri pravca, a jedna krak izbio je i u blizini magistralnog puta Trebinje – Bileća, koji se nalazi iznad Banjevaca.

„Odmah smo po dojavi krenuli, došla su tri velika vozila, tri kamiona, sa oko 20 vatrogasaca. Jedni su raspoređeni prema Milima, a mi pokušavamo da suzbijemo dvije linije, desni i lijevi krak. Kuće ne ugrožava, tu smo i nastojaćemo da ugasimo požar“, kaže Željko Ćurić iz trebinjske vatrogasne jedinice.

Na terenu su bili i pripadnici Policijske uprave Trebinje, koji su izvršili uviđaj, a sumnja se da je u pitanju ljudski faktor.

(BN)

Danas objavljeno

Protest zbog ubistva djevojčice: “Svi samo obrađuju papire, a mog deteta nema”

M.

Svijetu prijeti nuklearno uništenje? “Putin se ne šali”

M.

Američki general priznao: Za relativno malu sumu smo dobili da se Ukrajinci umjesto nas bore i ginu u ratu protiv Rusije!

M.

Ostavite komentar