2. Novembra 2021.

Veliki miljenik žena i dalje je besprijekorni gospodin

Big Portal

Robert Redford je rođen 18. avgusta 1936. godine u Santa Moniki. Isticao je da je imao lepo detinjstvo i da je bio razmažen. U srednjoj školi se istakao u bejzbolu. pa je dobio stipendiju za Univerzitet u Koloradu.

Međutim, zbog nedoličnog ponašanja, navodno pijanstva posle smrti bake, gubi stipendiju i upisuje studije slikarstva u Bruklinu, a potom odlazi u Evropu kako bi se bavio slikarstvom.

Iz Evrope se vratio u Njujork i upisao časove pozorišnog dizajna na Američkoj akademijiji dramskih umetnosti, ali istovremeno je počeo i da dobija manje epizodne uloge u televizijskim serijama, da bi već 1962. bio nominovan za nagradu Emi kao najbolji glumac u sporednoj ulozi.

https://www.instagram.com/p/Bi5imh4hwFy/?utm_source=ig_embed&ig_rid=af46b614-7ca4-483c-85ea-9f6e43e65ffe

Kako je imao dečački izgled i bio jako lep sa umiljatim pogledom o njemu su počeli da pišu kao o “plavookom lepotanu”, ali i kao o “muškoj plavokosoj starleti” što mu uopšte nije prijalo.

Krajem šezdesetih odbija ulogu u filmu Ko se boji Virdžinije Vulf i prihvata da zajedno sa Pol Njumenom zaigra u filmu Buč Kasidi i Sandens Kid. Kultni status koji je stekao ovaj film rasplamsao je i podelu među gledaocima koji je od njih dvojice lepši. Posle ovog filma sva vrata su mu bila širom otvorena i ubrzo je zavladao Holivudom.

Pamtimo ga po ulogama u kultnim filmovima kao što su “Buč Kasidi i Sandens Kid”, “Devojka koju sam voleo”, “Žaoka”, “Talenat”, “Neprostojna ponuda”, “Moja Afrika”, “Nešto sasvim lično” i druge.

https://www.instagram.com/p/BhVKPSEhiWJ/?utm_source=ig_embed&ig_rid=f52b19ae-f9a4-4acf-979d-fdd31498197c

Od 1958. do 1985. bio je u braku sa Lolom van Vagenen s kojom ima četvoro dece: Skota (koji je ubrzo nakon rođenja preminuo), Šona, Dejvida Džejmsa i Ejmi.

Od 2009. godine je u braku sa umetnicom Sibil Sagars (64), a o njoj je svojevremeno govorio kako mu je promenila život: “Ona je veoma posebna osoba. Mlađa je od mene i Evropljanka je, što mi se sviđa, to je jedan potpuno nov život za mene”.

Par je nedavno prisustvovao na godišnjoj dodeli nagrada za predanost očuvanju okoline i zdravlja planete koju je organizovao princ Albert II od Monaka.

Izgledali su lepo i srećno, a ono što su svo zaključila za Roberta jeste da gospodin, ostaje gospodin!

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare