Veliki broj događaja na ljeto u Banjaluci: Koncerti se vraćaju na Kastel - BIGportal.ba
Banja Luka

Veliki broj događaja na ljeto u Banjaluci: Koncerti se vraćaju na Kastel

Građane i posjetioce Banjaluke, tokom ljeta očekuje niz zanimljivih sadržaja i festivala, najavili su iz Gradske uprave.

Dodaju da su s ciljem da se obogati sadržaj tokom ljetnih mjeseci, brojna dešavanja podržana putem kalendara kulturnih i turističkih manifestacija.

Već 17. i 18. juna Banjalučani će u Banskom dvoru imati priliku da uživaju u zvucima tambure na svečanom koncertu Gradskog tamburaškog orkestra povodom obilježavanja 20 godina njihovog rada.

Za 27. jun najavljena je Smotra dječjih folklornih sekcija “Svome Gradu”, koja će biti održana u Društvenom domu u Piskavici.

Ovaj i naredni mjesec obilježiće i dva svjetska kupa – u raftingu od 18 do 20. jun i u kajaku i kanuu na divljim vodama od 2. do 4. jula.

Tradicionalno, kako dodaju, tokom ljeta Kastel će biti centar velikog broja muzičkih dešavanja.

Tako je za početak jula najavljen Internacionalni muzički festival “Banja Luka Fest”. Organizatori, tokom pet festivalskih dana od 6. do 10. jula na tvrđavi Kastel najavljuju dolazak svjetskih zvijezda i spektakularne koncerte, poput svjetski poznatog violiniste Stefana Milenkovića, te najpoznatije fado dive Marize.

Manifestacija koja se održava svakog ljeta na Vrbasu i njenim obalama “Ljeto na Vrbasu” planirano je da bude održano od 11. do 25. jula.

Uz popularne skokove sa Gradskog mosta, ova najstarija gradska manifestacija svaki put ponudi i bogate sportske i kulturno-zabavne aktivnosti.

Tradicionalna manifestacija koja njeguje i čuva tradiciju i običaje “Kozara etno” predviđeno je da bude održana od 2. do 4. jula u Donjoj Piskavici i na tvrđavi Kastel. Ovaj Međunarodni festival tradicije i običaja okupi veliki broj učesnika, a posjetiocima predstavi zanimljive običaje potkozarskog kraja i bogat kulturno-umjetnički program.

Ovaj put, sa festivalom “Kozara etno” biće održan i Festival srpskog folklora pod jednim nazivom “Banjalučki etno dani 2021”.

Za ljubitelje pozorišne umjetnosti, tu je Teatar fest “Petar Kočić”, takmičarski festival na kojem učestvuju najbolji pozorišni ansambli iz regiona. Ovogodišnji festival planirano je da bude održan od 4. do 11. jula u Narodnom pozorištu Republike Srpske.

Za najmlađe građane, Dječji hor “Vrapčići” održaće u julu već tradicionalni koncert na Kastelu.

Posljednji vikend u julu rezervisan je za bajkere i Banjalučku motorijadu MK “Istok” koja okupi veliki broj posjetilaca uz dobru atmosferu i muziku.

Kada je riječ o muzičkim festivalima za kraj jula od 29. do 31. jul, najavljeni su i “Banjalučki dani muzike”, a krajem jula i početkom avgusta biće održani i 18. susreti Banjalučana “Vezeni most – 2021”.

Danas objavljeno

Počele besplatne sportske sekcije u školama: Učenicima omogućen dodatni vid fizičkog angažovanja

M.

Dom zdravlja Banjaluka: Plan vakcinacije za period od 18. do 23. oktobra

M.

Zbog kvarova bez grijanja nekoliko banjalučkih naselja

M.

Ostavite komentar