Velike gužve ispred Doma zdravlja u Priboju: Građani iz BiH čekaju u redu za vakcinaciju - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Velike gužve ispred Doma zdravlja u Priboju: Građani iz BiH čekaju u redu za vakcinaciju

Nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio kako će se državljani Bosne i Hercegovine ponovo moći vakcinisati u ovoj državi, već prvi dan vikenda zabilježene su velike gužve u pograničnim gradovima gdje građani BiH čekaju na vakcinaciju.

Jedan od gradova u kojem je od ranih jutarnji sati zabilježen veći broj stanovnika jeste i Priboj. Ispred Doma zdravlja u ovom gradu već u jutarnjim satima bilježe se veliki redovi za vakcinaciju, a u kojima stoje većinom građani iz Bosne i Hercegovine.

Prema informacijama koje su za naš portal podijelili bh. građani koji se trenutno nalaze u Priboju, vakcinacija u ovom gradu odvija se bez većih problema, a ljubazno osoblje Doma zdravlja Priboj stoji na usluzi građanima za sve eventualne nedoumice oko vakcinacije.

Sama procedura oko procesa vakcinacije je, kako ističu, jednostavna, a svi koji dođu na vakcinaciju popunjavaju formular i uzimaju redni broj na osnovu kojeg mogu procijeniti kada će doći na red.

Kako navode bh. državljani, u ovom gradu trenutno su na raspolaganju vakcine kompanije Pfizer, kao i vakcine drugih proizvođača. Jedina vakcina koja trenutno nije dostupna jeste ruska vakcina Sputnik V.

Veliki broj građana BiH je već jučer krenuo prema Srbiji kako bi obavili proces vakcinacije, a pored pograničnih dijelova, vakcinaciju je moguće izvršiti u bilo kojem gradu u ovoj državi.

Iz Instituta za javno zdravlje Srbije su ranije za Klix.ba potvrdili da je državljanima BiH za vakcinaciju potreban samo lični identifikacijski dokument te da mogu doći na bilo koji punkt u Srbiji.

U Srbiji je moguće vakcinisati se sa nekoliko vrsta vakcina – Pfizer, AstraZeneca, kineske vakcine, Sputnik V, međutim, od mjesta vakcinacije zavisi i koju ćete vakcinu dobiti. Tamo gdje imaju više vrsta na raspolaganju, možete i birati svoju dozu.

Klix.ba

Danas objavljeno

Vlada Srpske: Biće predložen novi zakon o nepokretnoj imovini

Vanja A

Šolc: Ne možemo slati tenkove Kijevu

Vanja A

Jasno upozorenje: Spremni na nuklerni sukob?

Vanja A

Ostavite komentar