Velika potražnja za iPhone 12 modelima je omogućila povećanje prihoda Foxconna za 44% - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Velika potražnja za iPhone 12 modelima je omogućila povećanje prihoda Foxconna za 44%

Prema navodima kompanije Foxconn, velika potražnja za iPhone 12 modelima je omogućila kompaniji povećanje prihoda za 44 procenta. Međutim, Foxconn upozorava da će nestašica čipova verovatno uticati na snabdevanje i zalihe do kraja ove i tokom 2022. godine.

Bloomberg ističe da su u periodu od prva tri meseca ove godine, prihodi Foxconna porasli na 47 milijardi dolara. Tržište je pokazalo veliku potražnju za iPhone-ima, gejming konzolama i serverima, a potrošači su uređaje najviše koristili za rad, edukaciju i zabavu na daljinu. Kompanije su takođe dosta ulagale u tehnologije i širenje infrastrukture data centara kako bi bolje podmirili onlajn potrebe korisnika.


Foxconn je nedavno istakao da je oprezno optimističan kada je u pitanju ostatak godine, ali i da očekuje da se problemi sa nestašicom čipova zadrže još neko vreme, čak i tokom 2022. godine.

Apple je u boljoj poziciji u odnosu na druge proizvođače telefona, ali ipak neće biti imun na nestašicu čipova. Kompanija može da poručuje sopstvenu A seriju čipova od TSMC-a, a ima i napredne sporazume o kupovini komponenti sa drugim dobavljačima. Ipak, Apple može biti indirektno pogođen nestašicom kako se kompanijini dobavljačili budu suočavali sa nedostatkom zaliha.

Izvor: 9to5Mac

Danas objavljeno

Apple Watch (2022) serija donosi tri modela, iPhone SE (2022) 3 GB RAM-a

Vanja A

Google objavio: Ovo ste najviše pretraživali u 2021. godini

Vanja A

Ovaj nastavak popularne igre zahtjeva ogroman SSD prostor od čak 180 GB

Vanja A

Ostavite komentar