Velika pljačka Vintermjuta, hakeri otuđili 160 miliona dolara - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Velika pljačka Vintermjuta, hakeri otuđili 160 miliona dolara

Hakeri su ukrali digitalna sredstva u vrednosti od oko 160 miliona dolara od firme “Vintermjut” koja se bavi trgovinom kriptovalutama. Izvršni direktor te kompanije, Evgenij Gavoj, tvitovao je u utorak da je krađa pogodila sektor koji je dugo bio opterećen sajber napadima. Napad je bio usmeren na decentralizovane finansijske operacije tog preduzeća.

Londonski “Vintermjut” je firma koja obezbeđuje likvidnost na globalnim kripto berzama, a prema rečima direktora Evgenija Gavoja, kompanija ostaje solventna nakon hakovanja, prenosi Rojters.Hakerski napad

Hakerski napad

Gavoj je rekao da će doći do poremećaja u njihovim uslugama danas i potencijalno u narednih nekoliko dana i dodao da je oko 90 odsto imovine hakovano.

Na neki od komentara na Tviteru Gavoj je odgovorio: “Ako ste zajmodavac u ‘Vintermjutu’, mi smo solventni, ali ako se osećate sigurnije i želite da opozovete zajam, mi to apsolutno možemo”, naglasio je Gavoj. 

“Vintermjut” sebe naziva “jednim od najvećih igrača” na globalnom kripto tržištu.

Kažu da upravljaju “stotinama miliona” u imovini i prometu, i više od pet milijardi dolara dnevno.

Najveća pljačka kriptovaluta od njihovog nastanka dogodila se početkom avgusta 2021. godine kada je ukradeno šeststo miliona dolara, sa decentralizovane finansijske platforme Poli netvork.

RTS.

Danas objavljeno

CIK: Do 15.00 časova glasalo 35 odsto birača

Vanja A

U septembru – rekord

Vanja A

Zaplijenjene naočare za snimanje: MUP o incidentima tokom izbora u Srpskoj

Vanja A

Ostavite komentar