Velika pljačka u Banjaluci o kojoj se ćuti - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Velika pljačka u Banjaluci o kojoj se ćuti

Lopovi su prethodne sedmice opljačkali prostorije građevinske firme u banjalučkom naselju Starčevica i ukrali metalni sef s novcem.

Jedini koji su se oglasili nakon slučaja koji je kvalifikovan kao teška krađa bilo je Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci.

U kratkom saopštenju iz Tužilaštva naveli su da je iz prostorija građevinske firme, u vlasništvu T.Nj, u toku noći ukradena metalna kasa s neutvrđenim iznosom novca.

– Uviđaj na licu mjesta obavila je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, Slavica Matijaš, zajedno s policijskim službenicima Policijske uprave Banjaluka – saopšteno je tada iz Tužilaštva.

Ukradeni iznos

Dodali su da je tužilac naložila da se preduzmu sve potrebe istražne radnje i mjere na otkrivanju počinilaca i rasvjetljavanju svih okolnosti počinjenog krivičnog djela “teška krađa”.

Srpskainfo saznaje iz dva različita izvora da je, prema navodima iz prijave, u metalnom sefu bilo 360.000 evra.

– Oštećeni je prijavio ovaj iznos, a zatim je zatražio da se o tome ne izlazi u javnost – dodao je izvor iz banjalučke policije.

“Šta je, novinari?!”

U ovoj građevinskoj firmi nisu željeli detaljisati o pljački.

– Šta je novinari, vi bi da nešto sada švrljate – rekli su u opljačkanoj firmi i uputili nas na policiju i tužilaštvo.

U svakom slučaju, ova pljačka do danas nije rasvijetljena, niti su lopovi uhapšeni, niti je u međuvremenu ustanovljeno da se radilo o eventualnoj lažnoj prijavi.

Nerasvijetljene krađe
Na gotovo identičan način u Banjaluci su proteklih godina opljačkane brojne privatne firme, a ove pljačke do danas nisu rasvijetljene.

U pljačkama je pričinjena velika materijalna šteta, u iznosu od nekoliko desetina hiljada maraka.

Među nerasvijetljenim pljačkama je i ona koja se dogodila u aprilu ove godine, tokom policijskog časa i vanrednog stanja u Republici Srpskoj.

U noćnim satima 2. aprila prijavljeno je da su lopovi opljačkali poslovnicu brze pošte i iz sefa ukrali više desetina hiljada maraka.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Ursula fon der Lejen “traži” dodatna istraživanja: Evropa zna dovoljno o omikron varijanti da bude zabrinuta

M.

Podrška Putina i Rusije

M.

Naoružani muškarac ispred sjedišta UN-a se mirno predao policiji

M.

Ostavite komentar