Šest osoba stradalo u nevremenu na Halkidikiju, više od 100 povrijeđenih - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Šest osoba stradalo u nevremenu na Halkidikiju, više od 100 povrijeđenih

Najmanje šest osoba, među kojima dvoje dece, je poginulo, a više od 100 povređeno u snažnom nevremenu koje je pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki, popularno među turistima. Kako navodi grčka policija, dvoje starijih turista iz Češke stradalo je u kamp prikolici, žena i osmogodišnji dečak poginuli su kada se srušio krov…

Najmanje šest osoba, među kojima dvoje dece, je poginulo, a više od 100 povređeno u snažnom nevremenu koje je pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki, popularno među turistima.

Kako navodi grčka policija, dvoje starijih turista iz Češke stradalo je u kamp prikolici, žena i osmogodišnji dečak poginuli su kada se srušio krov u restoranu u Nea Pliji, a dečak i muškarac iz Rusije stradali su kada se srušilo drvo u blizini hotela u Potidei.

Nevreme praćeno jakim vetrom i kišom, za koje kažu da je najveće u proteklih nekoliko decenija, sinoć je zahvatilo Halkidiki.

Oluja je protutnjala Neos Marmarasom, Pefkohorijem, Kaliteom, Nikitijem.

Vodena bujica nosila je drveće, a u moru se mogu videti suncobrani i ležaljke iz barova. U Potidei je došlo i do manjeg uragana.

Vetar je bio toliko jak da je izbio ulazna vrata na poznatom hotelu “Meliton” u Porto Karasu.

Naši turisti koji letuju u ovom regionu su na društvenim mrežama preneli fotografije i video zapise. Mnogi nisu mogli da se jave rodbini i prijateljima jer nema ni struje, ni interneta, a i fiksna telefonija je u prekidu.

Saobraćaj je otežan i na putu između Neos Marmarasa i Porto Karasa.

Na mnogim lokalnim putevima otežan je saobraćaj zbog palog drveća.

Tokom jutra se nad Halkidikijem razvedrilo, mada prema informacijama Grčkog meteorološkog zavoda i za danas je najavljeno nevreme, ali slabijeg intenzitata.

Danas objavljeno

“Napustite Ukrajinu”

M.

Stoltenberg: Pozivamo Rusiju da odmah deeskalira situaciju

M.

Nema mogućnosti da Srpska prihvati indirektni izbor

M.

Ostavite komentar