15. Novembra 2022.

Velika mladalačka ljubav sa tužnim krajem

Big Portal

Legendarni Rade Šerbedžija je prije braka sa Lenkom Udovički imao jednu mladalačku ljubav koja je takođe bila krunisana brakom. Decenijama su ga žene smatrale privlačnim i trudile se da okupiraju njegovu pažnju, a svoju prvu suprugu Ivanku Cerovac iako je mnogo volio, sudbina je imala drugačije planove za njih. Ona je bila plesni koreograf u Zagrebačkom pozorištu mladih.

Kada su se vjenčali imali su svega 23 godine, a smatrali su se srodnim dušama zbog velike zajedničke ljubavi prema pozorištu. Dobili su dvoje dece, prvo sina, kog su nazvali Danilo, po ocu Rade Šerbedžije, a kasnije i kćerku Luciju.

Razveli su se 1987.godine a bivšoj supruzi je posvetio zbirku pjesmama, u kojoj je napisao “Od nas ništa nije ostalo sem dvoje odrasle djece koja nas svojim životima uvjeravaju da to sve nije bio tek san i privid.”

I nakon razvoda, Rade je ostao u prijateljskim odnosima sa Ivankom i tako je bilo sve do njene smrti 2010. godine. Ona je preminula od posljedica moždanog udara u 63. godini.

Danas, Rade Šerbedžija uživa u braku sa Lenkom Udovički sa kojom ima tri kćerke, Ninu, Vanju i Milicu. Oni su se upoznali 1990. godine u Subotici, a Lenka je inače pozorišna i operska režiserka.

Zanimljivo je da je ova porodica vrlo često mjenjala adresu, živjeli su nomadski način života, od Ljubljane, preko Londona, pa sve do Los Angelesa, a Lenka je kao dijete dosta vremena provodila u Boliviji, s obzirom na to da je njena majka Bolivijka.

Azra.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare