Velika inovacija za Windows 10, evo i kako da je isprobate - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Velika inovacija za Windows 10, evo i kako da je isprobate

Iako još uvek može da se preuzme besplatno, Windows 10 ipak nervira mnoge korisnike zbog ažuriranja koja često ne rade kako bi trebalo. Međutim, Microsoft je objavio svoje planove za Windows 10 – u pitanju su velike promene.

Microsoft je otkrio da ti planovi uključuju Windows 10X, ono što bi trebalo da bude “nova generacija” Windows 10, a trebaće mu manje od 90 sekundi kako bi preuzeo ažuriranje.

Kako ovo radi? Operativni sistem, drajveri i aplikacije biće odvojeni od korisničkih podataka, kaže Microsoft. Svaki put kada se uređaj ponovo pokrene, nova ažuriranja će biti učitana u sistem.

Šta Vam je potrebno da biste isprobali Windows 10X:

Specifikacije uređaja: Windows 10, Intel procesor, 8GB RAM, 15GB slobodne memorije, WDDM 2.4 ili noviji grafički drajver

BIOS podešavanja: Omogućite Hardware-assisted virtualization, Second Level Address Translation (SLAT) i Hardware-based Data Execution Prevention (DEP)

Omogućite “Hyper-V”: Control Panel -> Programs -> Programs and Features -> Turn Windows Features on or off

Nakon što uradite ove korake, možete da među prvima isprobate Beta verziju Windows 10X operativnog sistema.

Ipak, izgleda da i ovde postoje loše strane: Windows 10X će za ciljnu grupu imati uređaje sa dva ekrana, poput savitljivih telefona ili Micrsoft Surface Neo uređaja koj bi trebalo uskoro da bude predstavljen, piše Forbs.

Danas objavljeno

Google vraća aplikacije u Honor telefone

Zeljka

OnePlus i Oppo se spajaju – ujedinjenje kineskih giganta

Zeljka

iPad tržišno učešće nastavlja da raste

Vanja A

Ostavite komentar