Velika Britanija sljedeće nedelje izdaje dozvolu za "Fajzerovu" vakcinu - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Velika Britanija sljedeće nedelje izdaje dozvolu za “Fajzerovu” vakcinu

Velika Britanija bi u toku sledeće nedelje trebalo da izda dozvolu za vakcinu protiv kovid 19 koju su razvile kompanije “Fajzer” i “BioNTek”, dok bi isporuka trebalo da otpočne nekoliko sati nakon izdavanja odobrenja, prenosi Rojters pozivajući se na “Fajnenšel tajms”.

Imunizacija vakcinom koju su razvile kompanije “Fajzer” i “BioNTek” trebalo bi da otpočne 7. decembra, naveo je britanski list pozivajući se na neimenovani izvor.

Britanski premijer Boris Džonson je juče za ministra zaduženog za raspodelu vakcina protiv kovid 19 imenovao Nadhima Zahavija, trenutno sekretara za biznis.

Vlasti Velike Britanije su 20. novembra od nacionalne Regulatorne agencije za lekove i medicinske proizvode formalno zatražile da proceni efikasnost vakcine koju su razvili “Fajzer” i “BioNTek”, a u petak i vakcine “AstraZeneke” i Univerziteta u Oksfordu.

Britanija je naručila 40 miliona doza vakcine kompanija “Fajzer” i “BioNTek”, kao i 100 miliona doza koju su razvile kompanija “AstraZeneka” i Univerzitet u Oksfordu.

B92

Danas objavljeno

Prijedor: Iz napuštenog bunara izvučeno tijelo starije ženske osobe

M.

Indonezija: Počela evakuacija stanovnika zbog erupcije vulkana na Јavi

M.

Zemljotres u Srbiji

M.

Ostavite komentar