Velika Britanija od ponedjeljka zatvara sve putne koridore - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Velika Britanija od ponedjeljka zatvara sve putne koridore

Velika Britanija će od ponedjeljka, 18. januara, zatvoriti sve putne koridore radi zaštite od rizika od još neidentifikovanih novih vrsta virusa korona, rekao je premijer Boris Džonson.

Nakon toga, sve osobe koja dođu u Veliku Britaniju moraće da budu u karantinu do 10 dana, osim ako poslije pet dana ne dobiju negativan test na virus korona.

Džonson je rekao da će se nova pravila primjenjivati na teritoriji cijele Britanije, te da će Vlada pojačati kontrole na granicama.

Prema njegovim riječima, nova pravila će sigurno biti na snazi do 15. februara.

Džonson je to rekao nakon što je juče na snagu stupila zabrana ulaska putnicima iz Južne Amerike i Portugalije zbog zabrinutosti zbog nove varijante identifikovane u Brazilu.

U Britaniji je u posljednja 24 časa od posljedica infekcije virusom korona umrlo 1.280 osoba, čime je ukupan broj žrtava kovida 19 dostigao 87.291.

Takođe, u posljednja 24 časa infekcija je potvrđena kod 55.761 osobe.

U međuvremenu, više od dva miliona ljudi širom svijeta umrlo je od posljedica infekcije od početka pandemije, prema podacima sa Univerziteta “DŽons Hopkins”.

Govoreći na konferenciji za štampu u Dauning stritu, Džonson je rekao da je od vitalnog značaja preduzeti dodatne mjere, te istakao kako velike nade polažu u vakcinu.

Danas objavljeno

Moskva: Počeli neradni dani, rade samo prodavnice i dostava

M.

Saobraćajna nezgoda na magistralnom putu Doboj-Modriča, ima povrijeđenih

M.

Kristijan Šmit se danas obraća u Parlamentu BiH

M.

Ostavite komentar