Velika Britanija i EU nastavljaju pregovore o Bregzitu - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Velika Britanija i EU nastavljaju pregovore o Bregzitu

Visoki zvaničnici EU i Velike Britanije nastavljaju razgovore o Bregzitu, manje od mesec dana pre predviđenog izlaska te zemlje iz Unije.

Kako je juče potvrđeno, danas će se glavni pregovarač EU za Bregzit Mišel Barnije sastati s britanskim ministrom za Bregzit Stivenom Barklijem i državnim tužiocem Džefrijem Koksom.

Zamenik laburističkog gradonačelnika Londona izjavio je juče da bi Velika Britanija trebalo da zamrzne termin izlaska iz Evropske unije, a zatim i da održi drugi referendum kao potvrdu bilo kakvog dogovora sa Briselom.

Agraval, uspešni londonski privrednik i zamenik gradonačelnika Londona zadužen za ekonomska pitanja, rekao je za AP da je 25 dana pre zakazanog izlaska Velike Britanije iz EU još mnogo stvari nejasno oko uslova Bregzita i “da je potrebno da se rasteretimo tog pritiska”.

Britanski opozicioni političari optužili su juče premijerku Terezu Mej da pokušava da ih podmiti kako bi glasali za njen sporazum o Bregzitu.

Britanska vlada najavila je paket od 1,6 milijardi funti za finansiranje obnavljanja “propalih” područja zemlje tokom narednih nekoliko godina.

Mnoge od tih zajednica glasale su za opozicionu Laburističku partiju i taj potez se vidi kao pokušaj da se dobije podrška njihovih poslanika za sporazum premijerke Mej o odlasku Britanije iz Evropske unije.

Danas objavljeno

Preminuo Boris Komnenić: Slavni glumac izgubio bitku sa teškom bolešću

M.

Zemljotres probudio Dalmaciju, epicentar u BiH

M.

U Srpsku stiže još 20.000 ruskih vakcina

M.

Ostavite komentar