Velika akcija u Zenici, pretresi na više od 20 lokacija - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Velika akcija u Zenici, pretresi na više od 20 lokacija

Policijski timovi Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona započeli su rano jutros pretrese na dvadeset jednoj lokaciji na području Zenice.

Radi se o opsežnoj policijskoj akciji kodnog naziva “Mreža III”, koju sprovodi Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i koja je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje osoba koje se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”.

Aktivnosti u okviru akcije “Mreža III ” se poduzimaju u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, te se postupa po naredbama Opštinskog suda u Zenici.

Ova akcija predstavlja nastavak operativnih akcija “Mreža I” i “Mreža II” koje su sprovedene u 2016. i 2017. godini, i u okviru kojih je izvršeno na desetine pretresa, više osoba tada je uhapšeno, te su pronađene i oduzete značajne količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela, počinjenih od strane osoba koja su bila meta operativnih akcija.

Više o detaljima i rezultatima same akcije moći ćemo potvrditi po okončanju naznačenih aktivnosti koje su još uvijek u toku.

NN

Danas objavljeno

Policija vodenim topovima i suzavcem krenula na građane

M.

Dodik: Na sjednici Predsjedništva bio sam protiv svih tačaka dnevnog reda

M.

U FBiH 182 novozaraženih

M.

Ostavite komentar