11. Maja 2021.

Velika akcija u Banjaluci zbog krijumčarenja eksploziva u Austriju

Big Portal

Eksploziv je prokrijumčaren u Austriju, gdje je jedna osoba procesuirana i osuđena na višegodišnju kaznu zatvora Kako je saopšteno iz Tužilaštva BiH, na području Banjaluke, meta operacije je jedan osumnjičeni a pretresi se vrše na ukupno dvije lokacije.

“Istraga se odnosi na krijumčarenje oko 4,5 kilograma razornog eksploziva ‘nitropent’, zajedno sa štapinima i mehanizmima za daljinsko aktiviranje, uključujući daljinske i sabotažne upaljače, koji se često koriste u izvršenjima terorističkih akata i kriminogenih aktivnosti. Pronađeni su dokazni materijali bitni za postupak. Operacija se realizuje u saradnji sa partnerskim institucijama Austrije”, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Naglasili su da je cilj akcije procesuiranje krivičnih djela organizovanog kriminala, neovlaštenog prometa oružja i vojne opreme i neovlaštenog prometa opojnih droga.

Dodaju da se aktivnosti u BiH odnose na osobu koja je učestovala u nabavci, skrivanju i krijumčarenju eksploziva iz BiH ka Austriji.

“Takode, izvršeno je krijumčarenje i manje količine opojne droge. Nakon što se aktivnosti okončaju, osumnjičeni će biti predat postupajućem tužiocu koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu” navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

Dodali su da u akciji učestvuju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i istražioci Tužilaštva BiH.

Nezavisne novine

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare