10. Maja 2021.

SIPA: Pretreseno devet lokacija u akciji protiv dilera droge

Big Portal

Iz Tužilaštva BiH saopšteno je da se radi o operaciji koja je realizovana duži vremenski period, prikupljanjem dokaza o osobama koje su vršile krijumčarenje većih količina teške droge na području BiH.

  • Djelujući po nalogu tužioca iz Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski službenici Sipe su na području Sarajeva realizovali pretrese i lišenja slobode osumnjičenih osoba na ukupno devet lokacija – navodi se u saopštenju.

Riječ je o akciji koja je povezana sa prošlonedjeljnim lišenjem slobode jednog osumnjičenog na području Sarajeva, kada je zaplijenjena veća količina amfetaminskog ulja, koje se koristi u proizvodnji droge, kao i jednom od najvećih zaplijena kokaina, u količini od oko 8,2 kilograma, vrhunske čistoće, koji je otkriven i zaplijenjen u vozilu kod naplatnih kućica na auto-putu Sarajevo-Zenica, prije nekoliko mjeseci.

Vrijednost zaplijenjenog kokaina, na ilegalnom narko-tržištu u BiH iznosi više stotina hiljada KM, ističe se u saopštenju.

Tužilaštvo BiH je sa partnerskim institucijama i agencijama u BiH i inostranstvu, prikupljalo dokaze o pripadnicima organizovane kriminalne grupe, koji su duži vremenski period vršili nabavku droge, uglavnom sa područja Holandije, te vršili transport, skrivanje, krijumčarenje, proizvodnju i plasman teške droge na ilegalnom narko tržištu u BiH.

Nakon lišenja slobode i izvršenih pretresa, osumnjičeni će biti privođeni na ispitivanje postupajućem tužiocu, koji će nakon ispitivanja, donijeti odluku o daljim aktivnostima prema osumnjičenima.

Tužilaštvo BiH zahvaljuje svim domaćim i međunardnim institucijama i agencijama, koje su pomogle u uspješnoj realizaciji ove opsežne akcije u borbi protiv krijumčarenja teške droge

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare