Velika akcija policije u FBiH: U pretresima oduzeta droga, oružje i ukradeni predmeti - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Velika akcija policije u FBiH: U pretresima oduzeta droga, oružje i ukradeni predmeti

U velikoj policijskoj akciji na području Tuzle, Lukavca, Gračanice, Srebrenika, Kalesije, Živinica i Banovića danas su izvršeni pretresi, a oduzete su određene količine droge, oružja i ukradenih predmeta. Policijski službenici Uprave policije MUP TK su po naredbama opštinskih sudova izvršili pretrese na 11 lokacija te oduzeli dvije automatske puške, vojničku…

U velikoj policijskoj akciji na području Tuzle, Lukavca, Gračanice, Srebrenika, Kalesije, Živinica i Banovića danas su izvršeni pretresi, a oduzete su određene količine droge, oružja i ukradenih predmeta.

Policijski službenici Uprave policije MUP TK su po naredbama opštinskih sudova izvršili pretrese na 11 lokacija te oduzeli dvije automatske puške, vojničku pušku sa 70 komada municije kalibra 7,9 mm, pušku sačmaricu, automat M 56 kalibra 7,62 mm i 39 komada municije kalibra 7,9 mm.

Pretresi su rezultirali i zaplijenom veće količine raznog alata, šest mobilnih telefona, dva tableta i drugih predmeta te određene količine biljnih i praškastih materija koje svojim izgledom asociraju na opojne droge cannabis, amfetamin – spid, zatim 33 sjemenke koje svojim izgledom asociraju na sjemenke cannabisa, dvije drobilice za opojnu drogu i dvije digitalne vage.

Iz Uprave policije MUP TK su naveli da će nakon kompletiranja predmeta biti podneseni izvještaji Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli protiv 47-godišnjeg Z.E. iz Živinica, 55-godišnjeg M.P. iz Srebrenika, 59-godišnjeg O.I. iz Kalesije te 39-godišnjeg D.D. iz Kalesije, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, piše Klix.

Protiv 32-godišnjeg M.A. iz Lukavca biće podnesen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio tešku krađu, dok će će protiv 31-godišnjeg S.R. i 27-godišnjeg Ž.B. iz Tuzle biti poduzete dalje mjere i radnje nakon završene kriminalističke obrade i vještačenja oduzetih predmeta.

U slučaju pozitivnog nalaza vještačenja oduzetih materija i sjemenki Tužilaštvu TK će biti dostavljeni izvještaji zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga ili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, protiv 23-godišnjeg H.L. iz Gračanice, 24-godišnjeg H.K. nastanjenog na području Srebrenika, 42-godišnjeg Z.M. nastanjenog na području Kalesije i 26-godišnjeg E.B. iz Živinica.

Danas objavljeno

Đukanović potpisao Zakon o slobodi vjeroispovijesti

D

Vjetar oštetio reklame na hotelu “Palas”, zabranjen prolaz pješacima

D

Preminulo 19 osoba u Srbiji, zaraženo 1.523

D

Ostavite komentar