Pretresi u Mostaru, Širokom Brijegu i Grudama, šest osoba uhapšeno - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Pretresi u Mostaru, Širokom Brijegu i Grudama, šest osoba uhapšeno

Od ranih jutarnjih sati, na području Mostara, Gruda i Širokog Brijega, policijski službenici Federalne uprave policije, uz asistenciju pripadnika MUP-a HNK i ZHK, prema nalogu tužioca iz Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, ekonomski kriminal i korupciju, vrše pretrese objekata i vozila na ukupno sedam lokacija, a uhapšeno je ukupno šest osoba.

Na terenu se nalazi istražioci Tužilaštva BiH, koji koordiniše aktivnosti policijskih službenika.

Osumnjičene osobe koje su meta pretresa pod istragom su zbog krivičnih djela organizovanog kriminala iz člana 250. KZBiH, krijumčarenja iz člana 214. KZBiH i neovlaštenog prometa akciznih proizvoda iz člana 210a. KZBiH.
Tokom istrage prikupljeni su dokazi da se osumnjičeni duže vrijeme bave krijumčarenjem i nedozvoljenim prometom duvana, cigareta i duvanskih prerađevina.

Prilikom pretresa otkrivena je i zaplijenjena veća količina izrezanog duhana, duhana spremnog za rezanje, cigareta bez akciznih markica, kao i nekoliko mašina za rezanje duvana. Osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu, koji će nakon ispitivanja osumnjičenih donijeti odluku o daljnjim aktivnostima u predmetu.

(Avaz)

Danas objavljeno

Dodik: Putina sam upoznao s našim viđenjem stanja u BiH

M.

Sahranjen Milutin Mrkonjić, Dačić: Putuj u večnost, dragi ćale

M.

EU prognozira: Omikron bi mogao da zauzme mesto delta soju

M.

Ostavite komentar