Velika akcija: Carinici varali prilikom uvoza akcizne robe - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Velika akcija: Carinici varali prilikom uvoza akcizne robe

Meta akcije kodnog naziva “Šiša”, među kojima su osumnjičeni carinski službenici Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH, su osobe osumnjičene da su dužni vremenski period uvozile akciznu robu, a u dokumentaciji prikazivale da je riječ o robi koja je oslobođena plaćanja akcize.

Prema nalogu tužioca iz Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski službenici Granične policije BiH, u saradnji sa službenicima UIO i Agencije za istrage i zaštitu, na terenu vrše pretrese na većem broju lokacija na području BiH.

Akcijom je obuhvaćeno 10 lica, među kojima se nalazi više službenika Uprave za indirektno oporezivanje BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Osobe koje su predmet istrage osumnjičene su za krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, a u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba položaja ili ovlaštenja i krivičnom djelom carinska prevara.

Nakon okončanja pretresa, postupajući tužilac donijeće odluku o daljim aktivnostima prema osumnjičenim osobama.

Prethodno je iz Granične policije BiH saopšteno da je na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Gradiške, Prijedora, Banjaluke u toku akcija kodnog naziva “Šiša”, u okviru koje se sprovode pretresi na 23 lokacije zbog zloupotrebe položaja ili ovlaštenja i carinske prevare.

Danas objavljeno

Stiglo 98.080 doza ruske vakcine

M.

Preminuo Kolin Pauel

M.

Tužilaštvo BiH: Formiran predmet protiv Dodika

M.

Ostavite komentar