Veilsideov tunirani R33 Nissan Skyline GT-R košta 120.000 dolara - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Veilsideov tunirani R33 Nissan Skyline GT-R košta 120.000 dolara

Tunirana verzija Nissanovog modela R33 Skyline GT-R koja je projekt legendarnog japanskog tunera Veilside ponuđena je na prodaju.

Radi se o projektu nazvanom Veilside Combat Evolution koji je baziran na Nissanu R33 Skyline GT-R proizvedenom 1995. godine.

Japanski tuner je znatno unaprijedio aerodinamiku pomoću širokog body kita, branika s velikim otvorima, masivnog stražnjeg spojlera i difuzora.

Ovaj primjerak je poseban i zbog toga što se pojavljivao u brojnim magazinima, a dobio je i MVP nagradu na Sajmu automobila u Tokiju 1996. godine.

Veilside je veoma poznat u svijetu tuninga, sjedište se nalazi u blizini staze Tsukuba, a body kitovi ove kompanije su krasili brojne legendarne japanske automobile visokih performansi. Također, Veilsideovi automobili su se pojavljivali u šest filmova iz “Fast and Furious” franšize, a najprepoznatljiviji među njima je Hanov fantastični RX-7 u filmu “Tokyo Drift”.

Veilside je također ugradio vlastiti izduvni sistem, unaprijedio je motor Tomei komponentama, tu je i HKS turbo, Nismo kvačilo, Brembo kočnice i Ohlins ovjes.

Automobil prodaje distributer Vistec R Imports iz Connecticuta, a cijena iznosi 120.000 dolara.

Izvor: Klix

Danas objavljeno

Ford Tourneo Custom: od dizela do pune elektrike

Vanja A

Preminuo bivši vozač Ferarija

Vanja A

Istorijski preokret: Volkswagen više nije najprodavaniji u Kini

V.R.

Ostavite komentar