Vedrana Rudan: Srbi su Srbi i točka! Ne tačka! - BIGportal.ba
Ex Yu

Vedrana Rudan: Srbi su Srbi i točka! Ne tačka!

Hrvatska književnica Vedrana Rudan oštro je u kolumni na svom sajtu osudila nedavni napad na sezonske radnike na Braču, među kojima je bilo i Srba. Obraćajući se prebijenim Srbima sa “dragi vaši”, Vedrana Rudan navodi da, kako kaže, “patetični moji” naglašavaju da su u pitanju bili “naši Srbi”, Srbi iz…

Hrvatska književnica Vedrana Rudan oštro je u kolumni na svom sajtu osudila nedavni napad na sezonske radnike na Braču, među kojima je bilo i Srba.

Obraćajući se prebijenim Srbima sa “dragi vaši”, Vedrana Rudan navodi da, kako kaže, “patetični moji” naglašavaju da su u pitanju bili “naši Srbi”, Srbi iz Hrvatske, i pita se: “Kao da ‘naši Srbi’ nisu Srbi?”.

“Srbi su Srbi i točka! Ne tačka!”, ističe Vedrana Rudan.

Srbima poručuje da nauče nešto o, kako navodi, lijepoj našoj, i kaže da je Hrvatska zemlja staraca i kriminalaca.

“Ono malo mladih i pametnih što je ostalo, tu je jer nije još prodalo očevinu, a čekaju i kraj školske godine. Mi starci nemamo kuda, a i nikad nam bolje nije bilo. Dečko u sedamdeset i petoj može birati u kojem će marketu sesti za kasu i zaraditi 100 evra za samo mesec dana. Pa vi vidite, Srbi i Srpkinje”, piše Vedrana Rudan u kolumni.

Navodi da u Hrvatskoj političari, popovi i, kako kaže, ostali biznismeni vreme krate kradući, a da ga narod krati mlateći – i to Srbe.

Dodaje da “neće valjda da mlate pse”, jer životinje ne smeju da se zlostavljaju.

“Kad u Hrvatskoj udaviš psa, mediji su na nogama, ne gine ti robija”, navodi ona i ističe da se ništa neće dogoditi onome ko u Hrvatskoj udavi, gde Rudan stavlja tri tačke i dodaje: “biće i toga”.

“Ne sme se suditi nikome ko se zabavlja u skladu sa politikom zemlje u kojoj živi”, kaže hrvatska književnica i postavlja pitanje “bivšoj braći kako to ne razumeju”.

“Od rata s vama prošlo je 100 godina, a nama rane krvare k’o da se sve juče dogodilo. Takvi smo vam mi Hrvati”, navodi Vedrana Rudan i svojim prepoznatljivim rečnikom objašnjava da nisu bitni ni sloboda, pravda, hleb, školstvo, sudstvo, zdravstvo.

“Nama Hrvatima malo treba. Srbe nam dajte! Vrbe nam dajte”, ističe Vedrana Rudan i savetuje Srbima da se, ako im je “glava na ramenu mila”, drže dalje od, kako kaže, lijepe naše.

Ona pita Srbe da li su ikada čuli ili pročitali da su 1943. u Americi organizovani odlasci Židova na rad u Nemačku i odgovara da nisu.

Zato postavlja i pitanje zašto onda Srbi traže posao u Hrvatskoj.

RTS

Danas objavljeno

RADOVAN VUJOVIĆ PODRŽAO BIVŠU DEVOJKU MILENU: Ona je neustrašiva, znam na šta je sve sposobna – ovo je šokantno i potresno i bolno!

D

ODUVIJEK SI BILA BORAC: Miloš Biković podržao koleginicu Milenu Radulović

D

OGLASILA SE I BRANKA KATIĆ: Nije čas prošao da mi Mika nije govorio da sam glupa i slao me na umivanje

D

Ostavite komentar