Većina poslanika dolazi na protest - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Većina poslanika dolazi na protest

Klub poslanika SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske podržava inicijativu troje opozicionih parlamentaraca, koji su prošle sedmice predali zahtjev policiji za organizovanje protesta na Trgu Krajine u Banjaluci. Kazao je ovo za Srpskainfo šef Kluba poslanika SDS u NSRS Miladin Stanić, navodeći da će predstavnici najveće opozicione partije u Srpskoj…

Klub poslanika SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske podržava inicijativu troje opozicionih parlamentaraca, koji su prošle sedmice predali zahtjev policiji za organizovanje protesta na Trgu Krajine u Banjaluci.

Kazao je ovo za Srpskainfo šef Kluba poslanika SDS u NSRS Miladin Stanić, navodeći da će predstavnici najveće opozicione partije u Srpskoj doći na Trg ukoliko se protesti odobre.

– Podržavamo ovu inicijativu i većina poslanika Kluba SDS u NSRS će se pojaviti na Trgu. Nezgodno je to što je za utorak zakazan nastavak sjednice NSRS, koja će trajati do četvrtka i nakon toga poslanici se vraćaju kućama. Oni koji žive daleko od Banjaluke neće moći da dođu na proteste, ali ostali hoće – istakao je Stanić.

On je dodao da je snimak šestorice policajaca kako hapse nenaoružanog starijeg muškarca, koji šeta Banjalukom, sramota za MUP RS.

– To je neviđena bruka i sramota. U svijetu nije zabiljeleženo da šestorica policajaca obaraju na asfalt jednog starca, stavljaju mu koljeno na vrat i gaze po njemu. To je strašno i zato ćemo doći na Trg da kažemo “NE” torturi – poručio je Stanić.

Podsjećamo, inicijativu za proteste, koji su najavljeni za četvrtak, 27. juna, podnijeli su poslanici PDP Jelena Trivić i Draško Stanivuković, kao i poslanik iz Kluba SDS Nebojša Vukanović.

(Srpskainfo)

Danas objavljeno

U Srpskoj zaraženo još 268 оsоbа, preminulo 11

M.

Batrovci: Otkriveno šest kilograma heroina

M.

Roditelji pod istragom da su dogovorili prisilan brak djece, a djevojčicu zatočili i tukli

M.

Ostavite komentar