12. Maja 2022.

Veći od autobusa: Najduži automobil na svijetu ima helidrom, bazen i mini-golf

Big Portal

Obnovljena limuzina na zvanično merenje je stigla 1. marta ove godine. Izmerenom dužinom od 30,54 metra znatno je nadmašen dotadašnji rekord iz 1986. godine.

A te 1986. slavni proizvođač modifikovanih karoserija Džej Orberg je u kalifornijskom Burbanku stvorio “Američki san” (American Dream), najprestižniju i najdužu limuzinu do tada. Imala je tačno 18,28 metara, a kotrljala se na 26 točkova.

Pokretala su je dva V8 motora, jedan napred i jedan pozadi. Automobil je naknadno produžen na 100 stopa, odnosno 30,5 metara.

Koliko je “Američki san” veliki, najbolje govori podatak da bi uz njegov bok stalo točno 12 primeraka modela Smart. Ali dužina nije jedina posebnost ovog automobila.

Tako ova limuzina, inače zasnovana na Eldoradu iz 1976. godine, može da se vozi u oba smera, odnosno njom se može upravljati sa oba kraja vozila.

Automobil nudi neviđen luksuz. Korisnik na raspolaganju ima veliki vodeni krevet, bazen, hidromasažnu kadu, teren za mini-golf, pa čak i helidrom nosivosti preko 2,5 tona. Pritom može da poveze 75 osoba.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare