Veći eksterni ekran na Samsung Galaxy Z Flip 4? - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Veći eksterni ekran na Samsung Galaxy Z Flip 4?

Sklopivi telefoni su, još uvijek, jedno pravo malo tehnološko čudo.

Jednostavno, imati mogućnost da telefon rasklopite i dobijete duplo veći ekran sa unutrašnje strane nas i dalje zapanjuje. Naravno, uvek tu ima zlih jezika koji negativno komentarišu još uvek, na žalost, uočljive neravnine na mestu preklapanja i osetljivije ekrane, ali mi smatramo da prednosti ovih telefona daleko nadmašuju njihove mane. 

Jedno od glavnih imena u segmentu tržišta koje se fokusira na sklopive uređaje jeste upravo kompanija Samsung. Iako ne prva koja je predstavila takve telefone (Bila je to kompanije Royole 1. oktobra 2018. godine), zaslužna je za popularizovanje ovih uređaja i za njihovu trenutnu tržišnu rasprostranjenost. 

Ova kompanija proizvodi dva sklopiva uređaja – Samsung Z Galaxy Fold i Samsung Galaxy Z Flip. Upravo je prethodnik telefona o kome je danas reč bio pravo otkrovenje ove kompanije. Samsung Galaxy Z Flip doneo je flagship performanse u jedno kompaktno kućište koje se uz to i preklapa. Pored toga, bio je to, do tada, i najjeftiniji sklopivi uređaj koji su korisnici mogli sebi da priušte. 

flip3.jpg

Stoga, ne čudi da i dolazeći naslednik, Samsung Galaxy Z Flip 4, izaziva mnogo interesovanja publike i pre zvaničnog predstavljanja. Nezvaničnih informacija je bilo, a najviše su se ticale potencijalno nešto još niže cene, kao i slične veličine unutrašnjeg ekrana. 

Pored toga, govorilo se i o bateriji, kao i o tome da bi se na ovom telefonu mogla pojaviti i šarka, tj. mehanizam za preklapanje uređaja koji će u potpunosti biti bez prostora između, poput rešenja koje se nalazi na OPPO Find N mobilnom uređaju. 

Sada, pojavile su se i prve informacije koje sugerišu kako bi eksterni ekran na ovom mobilnom telefonu mogao da bude veći od onog na prošlogodišnjem modelu i da bi ta veličina iznosila preko 2 inča. Uz to, tu su i navodi o većem kapacitetu baterije koja bi obezbedila dužu autonomiju ovom telefonu. Sve to bi trebalo da zvanično saznamo u nekom trenutku tokom trećeg kvartala tekuće godine. 

Benchmark.

Danas objavljeno

Dyson razvija robote za sve kućne poslove koje mi ne volimo da radimo

Zeljka

Samsung Galaxy S23 i S24 bez Exynos procesora

Zeljka

Kako oporaviti lozinku za Gmail nalog, bez rezervnog emaila i broja telefona

Zeljka

Ostavite komentar