Večeras počinje čuveni "Exit" festival - BIGportal.ba
Ex Yu

Večeras počinje čuveni “Exit” festival

Večeras u Novom Sadu počinje popularni muzički festival “Exit” i reka fanova će možda ponovo, nakon duge pandemijske izolacije i odricanja, poteći mostom koji vodi ka Petrovaradinskoj tvrđavi, gde se ova letnja manifestacija održava dve decenije.

Na platoima, u šančevima i između zidina starog utvrđenja spremne su koncertne bine na koje će izaći neke od najpoznatijih muzičkih svetskih i regionalnih zvezda.

Nastupaće Dejvid Geta, di-džej Snejk, Sabaton, Roni Sajz, Jonas Blu, Pol Kalkrebrener, Tiga, Solomun, Ameli Lens, Maseo Pleks, Robin Šulc… Pred publiku stižu i “Lajbah”, Amira Medunjanin, “Hladno pivo”, Rundek i ekipa, Senidah, “Obojeni program”, “Lav hanters”, “Remedi”, Vojko V, “Buč Kesidi”, “Sanšajn”…

Grad je okićen festivalskim zastavama, a organizatori i medijska mašinerija, koji svake godine predviđaju rekordnu posetu, i sada očekuju da će posećenost biti veća nego ikada. Svi su spremni, kako to naglašavaju promoteri, da „slave život”, nakon teškog perioda pandemije, koji doduše još traje samo smanjenim intenzitetom.

“Nakon svega što smo prošli, spremni smo za jutra na Areni, vriske u tunelu, držanje za ruke preko mosta, hvatanje pogleda pevača iz prvog reda, poljupce u poslednjem, za slobodu i ljubav. Spremni smo da slavimo život”, navodi “Exit” tim na svojim društvenim mrežama.

Čule su se i ocene da su gotovo svi smeštaji popunjeni, pa i da su poskupeli, kao i podaci da se najviše gostiju u vreme muzičkog festivala očekuje iz regiona i naše zemlje, kao i da dolaze iz Francuske, Nemačke, Mađarske Slovenije, Turske, Hrvatske…

Međutim, uoči festivalskih dana, na ulicama Novog Sada nije bilo većih gužvi koje stvaraju utisak, kao inače u ovo doba, da u gradu ima vanredno mnogo turista koji se gotovo mogu prepoznati kao posetioci festivala. To su mladi u grupicama, koji vuku kofere, ili sa rančevima i urolanim šatorima na leđima grabe ka kampu koji je poslednjih godina smešten na dunavskoj peščanoj plaži Štrand.

Do skoro se čak nije čulo da li će kampa uopšte biti. Ulaz u njega moguć je samo uz festivalsku narukvicu, što je ulaznica za koncerte na tvrđavi. Ove sezone, kapacitet kampa na Štrandu je ograničen, kako navode organizatori, na samo 750 ljudi i on je već popunjen.

Zbog pandemije, ove sezone “Exita” uvedena je specifična procedura za ulazak na koncerte, odnosno za preuzimanje festivalske narukvice. One su se ranije dobijale samo zamenom vaučera, ali sada svako mora priložiti i određenu dokumentaciju u vezi sa zaraznom bolesti kovid 19. Za to su određena tri punkta u gradu.

Osobe koje imaju validan Digitalni zeleni sertifikat i strani državljani sa dokazom o vakcinaciji ili sa PCR testom, preuzimali su svoje ulaznice na centralnom Trgu slobode i u podnožju tvrđave.

Ostali posetioci upućeni su na punkt Novosadskog sajma, gde će se besplatno testirati, uz uslov da imaju kupljenu ulaznicu. Ako pak imaju pozivnicu, omogućen im je test po povlašćenim cenama, za 900 i 1.500 dinara u laboratorijama sa kojima je “Exit” dogovorio saradnju.

Festival na Petrovaradinskoj tvrđavi održava se od 8. do 11. jula, a ovog puta proslaviće svoju 20. godišnjicu. Velika žurka tim povodom trebalo je da bude održana prošle godine, ali je odložena zbog pandemije virusa korona.

Danas objavljeno

Goca Šaulić otkrila detalje suđenja: Bilo je mučno

Vanja A

Aki Rahimovski biće sahranjen u Zagrebu!

Vanja A

Muž Vesne Trivalić je poznati plastični hirurg: Zbog njega je napustila Srbiju

V.R.

Ostavite komentar