Večeras novo mirno okupljanje u banjalučkom parku “Mladen Stojanović” - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Večeras novo mirno okupljanje u banjalučkom parku “Mladen Stojanović”

Novo mirno okupljanje građana biće održano večeras u banjalučkom parku “Mladen Stojanović” u 19.30 časova. Građanima će se i večeras, kao i prošle sedmice, obratiti narodni poslanici Draško Stanivuković, Jelena Trivić i Nebojša Vukanović. Oni su i ove sedmice tražili da im se mirno okupljanje odobri na Trgu Krajine, ali…

Novo mirno okupljanje građana biće održano večeras u banjalučkom parku “Mladen Stojanović” u 19.30 časova. Građanima će se i večeras, kao i prošle sedmice, obratiti narodni poslanici Draško Stanivuković, Jelena Trivić i Nebojša Vukanović.

Oni su i ove sedmice tražili da im se mirno okupljanje odobri na Trgu Krajine, ali su još jednom odbijeni i upućeni u park. Oni traže da se Banjalučanima vrati Trg Krajine, a večeras će, kako su naajavili, iznijeti nove zahtjeve, među kojima će biti i ekološki problemi u gradu na Vrbasu.

– Imamo želju da oslobodimo svaku ulicu i grad, ali mislim da je logično da se prvo oslobodi strah u Banjaluci te da se zatim to ciklično širi u RS i FBiH – rekao je Stanivuković.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je da opozicija želi da generiše istu situaciju kao i prošle godine i da Banjaluku drži u stanju stalnih protesta i time pravi uvod u izbore, ocijenivši da je to iscrpljivanje građana i pokušaj stvaranja nervoze, koja u dobroj mjeri ugrožava funkcionisanje grada.

– Ako imamo konstantne proteste i zauzimanje određenih dijelova grada, onda tu ne možemo imati ni kulturne, ni sportske, ni zabavne, ni turističke događaje – rekao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, jasno je da je riječ o ranoj kandidaturi i početku prilično agresivne predizborne kampanje.

– Grad se pokušava ponovo držati pod stalnim pritiskom, protestima i blokadama i na taj način se pokušavaju kopirati prošlogodišnji događaji, kada je dio poslanika prevario Banjalučane i uzeo 20.000 glasova na tragediji jedne porodice. Sada se mijenja tema i na istoj matrici pokušavaju Banjalučane ponovo prevariti i uzeti 40.000 glasova za lokalne izbore – rekao je Radojičić.

Danas objavljeno

Drama u centru Sarajeva: Pucali na autobus, putnici prestravljeni pobjegli

Vanja A

Ustavni sud BiH ukinuo Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima RS

Vanja A

Dodik: Srpska će uspostaviti agenciju za lijekove

Vanja A

Ostavite komentar