29. Decembra 2022.

Veb servis za elektronsku naplatu putarine od 30. decembra

Big Portal

Veb servis za elektronsku naplatu putarine biće pušten u rad od petka, 30. decembra 2022. godine, najavljeno je iz JP Putevi Srbije. Servis će u početnoj fazi funkcionisati na teritoriji Republike Srbije i isti će biti dostupan isključivo fizičkim licima.

“U narednoj fazi, na osnovu do sada ostvarenih pregovora, očekujemo pristupanje zemalja regiona, tako da će elektronska naplata putarine uskoro funkcionisati kroz istu platformu u više zainteresovanih zemalja”, kažu u “Putevima Srbije”.

To će omogućiti svim korisnicima da sa istim TAG uređajem prolaze kroz više zemalja učesnica zajedničkog projekta povezivanja elektronske naplate putarine u regionu, prenosi RINA.

“Da biste postali korisnik elektronske naplate putarine kroz jedinstvenu plaftormu za elektronsku naplatu putarine, potrebno je da posedujete TAG uređaj (postojeći ili novo kupljeni) kao i platnu karticu (debitna/kreditna, mastercard, visa, maestro)”, dodaju u ovom javnom preduzeću.

Korisnicima će se, nakon korišćenja određene deonice auto-puta, izvršiti automatska naplata putarine sa registrovane platne debitne/kreditne kartice.

Detaljno uputstvo kako postati korisnik web platforme za jedinstvenu elektronsku naplatu putarine, možete preuzeti sa internet prezentacije JP Putevi Srbije, link: https://www.putevi-srbije.rs/images/putarine/web-portal-korisnicko-uputstvo.pdf

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare