Važno: Danas bez testiranja i vakcinisanja - BIGportal.ba
Banja Luka

Važno: Danas bez testiranja i vakcinisanja

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske saopštio je da danas neće raditi, nakon zaključka Vlade Republike Srpske da je tada neradni dan.

Iz Instituta obavještavaju građane da sutra neće biti organizovano uzimanje uzoraka za komercijalno Pi-si-ar i antigensko testiranje, vakcinacija protiv gripe, te vakcinacija prvom i trećom dozom vakcine protiv kovida 19.

Građani koji su bili zakazani sutra za vakcinaciju drugom dozom vakcine protiv kovida moći će na vakcinaciju da dođu u utorak, 23. novembra, od 8.00 do 9.00 časova.

U Republici Srpskoj sutra će, prema odluci Vlade Srpske, biti neradni dan.

Sutra neće raditi republički organi i organizacije, organi jedinica lokalne samouprave, javna preduzeća i ustanove, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

U Republici Srpskoj i danas je neradni dan jer se obilježava Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH koji je republički praznik.

U američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu je prije 26 godina parafiran Dejtonski mirovni sporazum ili Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, čime je okončan rat u BiH i uspostavljen njen ustavno-pravni poredak.

Ovim sporazumom stvorena je državna zajednica BiH sastavljena od dva entiteta, Republike Srpske i Federacije BiH, koji su potpisnici svih aneksa.

Dejtonski sporazum zvanično je potpisan 14. decembra 1995. godine u Parizu, a dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH – 21. novembar republički je praznik i neradni dan u Srpskoj.

Podsjetimo da je tek iz Vlade danas u popodnevnim satima saopšteno da je sutra neradni dan povodom obilježavanja Dana kada je donesen Dejtonski sporazum. Zakašnjelo saopštenje iz resornog ministarstva očito je izazvalo probleme građanima Republike Srpske, koji su mislili da je ponedeljak radni dan.

(BN)

Danas objavljeno

Nova razglednica Banjaluke: Otvaranje Izložbe radova pristiglih na konkurs za vidikovac na Banj brdu

M.

Mještane Lauša obradovaće milionska ulaganja: U planu nova dvorana, vodovod i sportski centar

M.

Potez koji je izmamio osmijeh: Banjalučanka Kalina oduševila komšije

M.

Ostavite komentar