30. Augusta 2022.

Važno obavještenje, oglasilo se ministarstvo Rusije: “Za 24 sata…”

Big Portal

Za 24 sata je likvidirano više od 1.200 militanata, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

“U razbijanju ofanzive koja je pokrenuta po ličnom nalogu Zelenskog ukrajinska vojska je u pravcu Nikolajeva i Krivog Roga, kao i u drugim pravcima, pretrpela ogromne gubitke. Efikasnim dejstvom ruske vojske u protekla 24 sata je uništeno 48 tenkova, 46 borbenih vozila pešadije, 37 drugih borbenih oklopnih vozila, osam pikapova s mitraljezima velikog kalibra i likvidirano više od 1.200 ukrajinskih militanata”, rekao je novinarima portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

Prilikom odbijanja ofanzive protivnika ruska vojska je razbila odrede 128. Specijalne planinske jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine, koja je tu prebačena iz zapadne Ukrajine.
“Pet vojnika ove brigade je položilo oružje i predalo se”, rekao je Konašenkov.

Ruska vojska je, takođe, likvidirala više od 100 militanata neonacističke formacije “Kraken” i stranih plaćenika u oblasti Konstantinovke u Donjeckoj Narodnoj Republici.

U oblasti Aleksandrovke u Dnjepropetrovskoj oblasti ruska vojska je visokopreciznim oružjem kopnenog baziranja likvidirala više od 200 militanata, među kojima je i 40 stranih plaćenika.
U protekla 24 sata ruska avijacija je, kako je saopšteno, uništila proizvodne pogone fabrike “Intervzrivprom” u Krivom Rogu, u kojima je pravljen eksploziv namenjen ukrajinskoj vojsci.
Borbena avijacija ruske vojske je uništila pet ukrajinskih štabova, tri skladišta raketno-artiljerijskog naoružanja i municije na području naselja Sarni u Rovnenskoj oblasti, Krivi Rog u Dnjepropetrovskoj oblasti i Vernopolje u Harkovskoj oblasti, kao i 52 jedinice artiljerije.
Ruska protivvazdušna odbrana je oborila dva aviona Su-25 ukrajinske vojske u Nikolajevskoj oblasti, a u Harkovskoj oblasti je oboreno pet bespilotnih letelica.

Iznad Zaporoške nuklearke oborena četiri drona
Sa ciljem da izazove tehnogenu nuklearnu katastrofu Kijev je na Zaporošku nuklearnu elektranu poslao četiri bespilotne letelice, koje su ruske snage oborile.

“Kijevski režim i dalje provocira, stvarajući opasnost od tehnogene katastrofe u Zaporopškoj atomskoj centrali. Dvadeset devetog avgusta na teritoriji atomske centrale ukrajinska vojska je koristila četiri udarna drona. Sve dronove je presrela ruska protivvazdušna odbrana”, rečeno je u Ministarstvu.

Jedan od dronova je, kako je precizirano, pao na krov zdanja specijalnog objekta № 1, u kojem se čuvaju nuklearno gorivo američke proizvodnje i čvrsti radioaktivni otpad. Materijalna šteta i ljudske žrtve su uspešno izbegnuti.

Ministarstvo odbrane je saopštilo i da je u protekla 24 sata ukrajinska artiljerija ispalila dva projektila na teritoriju Zaporoške nuklearke, koja su eksplodirala u neposrednoj blizini specijalnog objekta № 1.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare